Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Politika & Kriminal Novi ministar molio medije da obrišu članak da se cijepio preko reda, svi ga odbili. Osim HRT-a, gdje je u Nadzornom odboru

Cijeli niz medija izvještava kako je budući ministar tražio uklanjanje vijesti. HRT ju je i uklonio

FOTO: Pixsell/ilustracija Telegram

Nakon informacije da će Marko Primorac zamijeniti Zdravka Marića u fotelji ministra financija, Telegram i drugi mediji objavili su kako su budući ministar i njegova supruga ove godine preko odvjetničkog ureda tražili da se uklone prošlogodišnji tekstovi u kojima piše da su se cijepili preko reda. Kako su pokušali tada objasniti, za tu informaciju više ne postoji interes javnosti, pa nema smisla da ostane upisana na Googleu. Naravno, većina medija tu je molbu odbila. Osim – čuvenog HRT-a.

Kako je prvi primijetio portal Mirovina.hr, HRT je nezgodnu vijest, koju je tada prenio kao i ostali mediji, poslušno uklonio. Da stvar bude malo jasnija: Marko Primorac je član Nadzornog odbora HRT-a te zamjenik predsjednika.

Upitali smo HRT jesu li i oni dobili zahtjev za brisanjem članka od odvjetnika bračnoga para Primorac, zašto tekst više nije dostupan na njihovom webu i jesu li bili pod pritiskom zamjenika predsjednika NO HRT-a Primorca da uklone spomenuti tekst. Njihove odgovore čekamo.

Vijest nestala s HRT-ovog weba

Kako je zamijetila Mirovina.hr, HRT-ov tekst od 14. veljače 2021. pod naslovom “Novi slučajevi cijepljenja preko reda u KBC-u Zagreb” nije dostupan ako ga potražite na uobičajenim internetskim tražilicama. Međutim, odete li na portal HRT-a – hrt.hr – i u njihovu internu tražilicu upišete ime gospođe Iskre Primorac, tražilica će izbaciti skraćeni prikaz teksta od 14. veljače 2021. o prekorednom cijepljenju.

Screenshot: HRT

Kada kliknete na njega, nažalost, neće se dogoditi ništa. HRT-ov server samo će vam kratko javiti da tekst nije dostupan i to izgleda ovako:

Screenshot: HRT

Na stranici web.archive.org, Mirovina.hr je pronašla arhiviranu verziju HRT-ove vijesti o prekorednom cijepljenju u kojoj se, jasno, spominju Iskra Primorac kao šefica Upravnog vijeća KBC-a Zagreb te njezin suprug (op.a. budući ministar financija Marko Primorac).

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više