Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Novi moment u slučaju Mamić; Uskok se protivi da ga odvjetnik Miljević dalje brani, zovu ga kao svjedoka

Miljević je kazao kako je pola sata prije no što se obratio medijima doznao da će se odlučivati o istražnom zatvoru za braću Mamić

Veljko Miljević, odvjetnik Zdravka Mamića obratio se danas novinarima te je govorio o situaciji u kojoj se nalazi njegov klijent te situaciji u kojoj se danas sam našao kada je pozvan da bude svjedok. Miljević je kazao kako je pola sata prije no što se obratio medijima doznao da će se odlučivati o istražnom zatvoru za Zdravka i Zorana Mamića. Također je rekao kako je uspio stići na vrijeme, no da je potom dobio još jednu poruku iz svog ureda.

“Osoba iz mog ureda koja ima formalne ovlasti me izvijestila minutu prije četiri da se zamjenica ravnateljice Uskoka protivi tome da bilo ja ili tko iz mog odvjetničkog društva branimo interese Zdravka Mamića”, kazao je, dodavši kako mu je rečeno da će ga ispitati kao svjedoka. Također je rekao kako se on nema pravo buniti na odluku.

‘Došao sam i rekao što sam imao za reći’

“Koja je krajnja namjera da me se obavijesti pola sata prije? Ne znam, ne zanima me. Došao sam i rekao što sam imao reći. Korektno je od zamjenice ravnateljice da je rekla da sam ja predložen kao svjedok u tijeku istrage. Mislim da se od 19. ožujka moglo naslutiti da netko ima namjeru mene predložiti kao svjedoka. Ali kao što je Mamić neke druge rizike preuzeo kad je u listopadu bez mog znanja podnio nešto što se nazvalo kaznenom prijavom, moglo je doći do ove situacije. I došlo je. Ali taj rizik nisam je preuzeo nego on”, kaže Miljević i dodaje da je njegov klijent na ovaj način doveden u neravnopravan položaj.

Govoreći o izručenju Mamića, Miljević je podsjetio kako postoji sudska odluka nakon koje nastupa ministar, a da potom slijedi sporazum dviju zemalja na temelju kojeg se donosi konačna odluka. “To je to načelo specijalnosti gdje se definiraju svi pojedini elementi kako to izručenje u svakom pojedinom elementu glasi”, kazao je Miljević te dodao kako unaprijed govoriti o izručenju nije pametno.

Prema njegovim riječima, DORH bi trebao dati informacije o svakom predmetu da bi zadovoljili interes javnosti. Također je kazao kako nisu svi zakoni loši, ali da se može upotrijebiti i loše zakone.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više