Novi Nacional donosi nezgodnu priču za ministra obrazovanja, tvrde da je 1995. smijenjen zbog pronevjere

Pavo Barišić bio je predsjednik Upravnog odbora Otvorenog učilišta

ZADNJA IZMJENA: lis. 25, 2016

“HDZ je još 1995. smijenio ministra obrazovanja Pavu Barišića zbog sumnje u pronevjeru”, piše novinarka Orhideja Gaura Hodak u novom broju tjednik Nacional.

Barišić je tada bio predsjednik Upravnog odbora Pučkog otvorenog učilišta, koje se tada zvalo Otvoreno učilište. No, zbog optužbi za nepravilnosti u radu i sumnju u različite pronevjere, tvrdi Nacional, morao je otići zajedno s cijelom upravom.

Smijenjeni s problemima u poslovanju

Barišić je, piše dalje, zajedno s direktorom Otvorenog sveučilišta Vladimirom Vadjonom razriješen dužnosti 3. srpnja 1995., a smijenio ih je Hrvatski fond za privatizaciju, budući da se Otvoreno učičište tretiralo kao poduzeće na koje je primijenjen Zakon o pretvorbi društvenih poduzeća.

Nacional je objavio rješenje kojim se Uprava tadašnjeg Otvorenog učilišta razrješuje dužnosti. U rješenju stoji da je Uprava smijenjena “zbog problema u poslovanju te s ciljem okončanja procesa pretvorbe.”

Novinarka dalje tvrdi kako su, nakon odluke o smjeni, Barišić i Vadjon održali press konferenciju na kojoj su tvrdili da su obojica članovi HDZ-a pa se njihova smjena ne može dovesti u vezi sa stranačkim, nego privatnim interesima.

nacional

 

Tajana Vlašić
Telegram autor
3044 članka Više o autoru