Politika & Kriminal

Novi obračun u Splitu; preživio eksploziju bombe koju su mu postavili pod Mercedes, aktivirala se kad je upalio auto

U eksploziji je oštećeno još pet parkiranih automobila

02.07.2021., Split - Pod vozilo u Lucicevoj ulici u Splitu postavljena je eksplozivna naprava koja je ostetila sest vozila, a jedna osoba je zatrazila lijecnicku pomoc. Jutros je na mjestu eksplozije zapoceo ocevid.
Photo: Milan Sabic/PIXSELL
FOTO: Milan Sabic/PIXSELL

Splićane je oko 00:50 probudila eksplozija eksplozivnog sredstva ispod osobnog vozila Mercedes u ulici Table. Uslijed eksplozije oštećeno je još 5 parkiranih osobnih vozila.

Djelatnici Hitne medicinske pomoći obavili su liječnički pregled 38-godišnjeg muškarca koji je zatražio liječničku pomoć i utvrđeno je kako nije ozlijeđen.

Kriminalističko istraživanje u tijeku

“Policijski službenici su osigurali mjesto događaja i obavljaju očevid, a o događaju je izviješteno nadležno državno odvjetništvo i u tijeku je kriminalističko istraživanje”, navodi se u policijskom priopćenju.

Slobodna Dalmacija neslužbeno doznaje da je vozač prije detoniranja eksploziva sjeo u vozilo i pokrenuo ga. Navode da se radi o osobi poznatoj policiji, koji je bio sudionik ranijih obračuna u splitskim kriminalnim krugovima, pri čemu je jednom završio u medijima i kao žrtva premlaćivanja.

 

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu