Politika & Kriminal

Potres magnitude 3,1 pogodio Zagreb, epicentar je bio kod Markuševca

Podrhtavanje se jako osjetilo u Zagrebu

Zagreb je u 23.15 sati pogodio novi potres. Kako javlja Seizmološka služba RH, potres je bio magnitude 3,1 stupanj, a epicentar je bio kod Markuševca.

“Večeras, 20.travnja 2021. u 23 sata i 15 minuta seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su potres umjerene jačine s epicentrom u Markuševcu (Zagreb). Magnituda potresa iznosila je 3.1 prema Richteru, a intenzitet u epicentru IV (četiri) stupnja EMS ljestvice. Prema dosadašnjim informacijama, potres se osjetio u Zagrebu i okolici”, objavili su.

Podrhtavanje se prilično osjetilo u Zagrebu, a u početku se čulo kao detonacija i trajalo je nekoliko sekundi.

Kontradiktorne informacije

Prije objave hrvatskih seizmologa, širile su se kontradiktorne informacije oko magnitude i epicentra potresa. Prvo je objavljeno da je epicentar bio kod Zagreba i da je magnituda potresa bila 3,3.

A zatim je EMSC objavio da je epicentar bio u Sloveniji, udaljen 26 kilometara od Zagreba, i da je magnituda potresa bila 2,5 stupnja. Naveli su da je hipocentar potresa bio na dubini od 6 kilometara.

Seizmološka služba Crne Gore, pak, na svojim je stranicama objavila da je epicentar bio u okolici Zagreba, a da je magnituda iznosila 3.6.

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu