Politika & Kriminal

Novi show u Saboru. Jandroković potjerao Mostovce jer ih je previše došlo na sjednicu

Mostovci su bili ogorčeni time što svi ne mogu ostati na sjednici iako je u Sabornici bilo dovoljno mjesta

FOTO: YouTube

Jutros je nastavljena četvrta sjednica Hrvatskog sabora, na kojoj se zastupnici izjašnjavaju o preostalim amandmanima na Državni proračun. Nije trebalo dugo da dođe do prvog sukoba: zastupnici Mosta i predsjednik Sabora Gordan Jandroković nisu se posvađali oko proračuna, nego oko broja Mostovaca koji su jutros došli u Sabor.

Počelo je kada je Miro Bulj prozvao saborske kolege iz vladajuće većine zbog toga što nisu u Sabornici dok traje izjašnjavanje o amandmanima. Jandroković je na to zamolio da se nikoga ne proziva. „Molim Vas da ne prozivate druge, ne slušaju vas ni kolege iz vaše stranke, nije dužnost zastupnika sjediti ovdje i slušati predlagatelje amandmana, ne stvarajte dojam da netko u nečem griješi“, uzvratio je Gordan Jandroković Bulju.

Koliko Mostovaca smije biti u Sabornici?

Mostov je zastupnik, međutim, ustrajao u prozivanju, ističući da zastupnika vladajuće većine u Sabornici nije bilo ni u ponedjeljak, kada se izjašnjavalo o amandmanima na predloženi državni proračun za 2021. „Sramotno je da nema kolega, moj Klub je bio ovdje“, pohvalio se Bulj.

Jandroković je na to konstatirao kako ih je četvero, a zbog epidemioloških mjera i utvrđenih ‘kvota’, smije ih biti samo dvoje. Dogovorili smo se koliko koji klub može imati zastupnika u Sabornici, neću o tome raspravljati, rekao je predsjednik Sabora ‘Mostovcima’ Nikoli Grmoji i Anti Kujundžiću, te odredio kraću stanku.

Napravio sam stanku, može vas biti samo dvoje, toga ćete se držati, rekao je Grmoji i Kujundžiću, koji su iz klupe dovikivali kako ne vide razlog da ih ne bude četvero, s obzirom na to da je u dvorani bitno manje od dogovorenog 41 zastupnika.

Jandroković prijeti opomenama

Nakon stanke, Jandroković je utvrdio da je u Sabornici previše zastupnika Suverenista i Mosta, pa ih zamolio da je napuste. ‘Ako to ne napravite počet ću davati opomene, na način da u konačnici nećete moći dva nazočiti raspravama, što ne bih želio’, rekao je Jandroković tim zastupnicima.

Na to je reagirao Grmoja: “Evo pogledajte, dragi građani, nema nikog iz HDZ-a, a nas tjeraju iz Sabornice”, vikao je zastupnik Mosta.

Nastavite čitati