Novi slučaj mučnog obiteljskog nasilja: Makaranin priveden zbog sumnje da je silovao suprugu i tukao je pred djecom

Sudac mu je odredio mjesec dana istražnog zatvora

ZADNJA IZMJENA: kol 14, 2020
Foto: Ilustrativna fotografija/PIXSELL

Makaranin star 38 godina ovih je dana završio u istražnom zatvoru zbog sumnje da je silovao i tukao suprugu. Sumnja se, kako je izvijestilo Županijsko državno odvjetništvo u Splitu, da je “počinio teška kaznena djela protiv spolne slobode te kaznena djela nasilja u obitelji i povrede djetetovih prava”.

Naime, vjeruje se da je suprugu tukao i silovao pred djecom.

Određen istražni zatvor

U priopćenju DORH-a stoji da je “Makaranin priveden pod sumnjom da je od 1. veljače do 2.ožujka ove godine u obiteljskoj kući na području Splitsko-dalmatinske županije počinio kaznena djela protiv spolne slobode na štetu svoje izvanbračne supruge protivno njenoj volji i onemogućavajući joj pružanje otpora”.

No, sumnja se da je suprugu zlostavljao još od 2012. godine, redovito je vrijeđajući pogrdnim riječima i prijeteći joj. To se nastavilo i nakon rođenja njihove djece pred kojom je Makaranin bio i nasilan prema izvanbračnoj supruzi.

Nakon ispitivanja, Županijsko državno odvjetništvo u Splitu zatražilo je da se osumnjičeniku odredi istražni zatvor jer postoji opravdana opasnost da bi na slobodi mogao ometati kazneni postupak utjecajem na svjedoke te ponoviti kazneno djelo. Sudac istrage taj je prijedlog prihvatio i osumnjičeniku odredio mjesec dana istražnog zatvora.

Zdravka Grund
Telegram autor
1736 članaka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program