Novi tjedan, nova senzacija iz Generala. Ovo je Janko Bobetko 1993., pije Janu koja postoji od 2002. godine

Janko Bobetko pijcuka vodu koje tada nije bilo

ZADNJA IZMJENA: sij 7, 2020
Foto: Screenshot HTV

Jučer je na HTV-u prikazana peta epizoda biografske drame Antuna Vrdoljaka General, navodno snimljene prema životu generala Ante Gotovine. Prve četiri epizode serije privukle su golemu pažnju zbog smiješne produkcije, a gledatelji i mediji redovito ističu urnebesnu glumu, nelogičnu priču i blesave greškice kojima General obiluje. Nimalo iznenađujuće, i peta epizoda nastavila se u sličnom tonu.

Najviše pažnje u jučer emitiranoj epizodi privukao je detalj koji se pojavljuje tijekom sastanka koji vodi general Janko Bobetko, kojeg glumi Mustafa Nadarević. Dok se raspravlja o problemu brane Peruća, koju su pobunjeni Srbi minirali i prijete da će je dići u zrak, lijepo se vidi kako pred Bobetkom / Nadarevićem na stolu stoji bočica Jane.

Jana na stolu usred Domovinskog rata

Problem je, kao i nekoliko puta do sada, u tome što je serija u razdoblje 1990-ih smjestila proizvod koji je nastao godinama kasnije. U ovom slučaju, kriza s branom Peruća dogodila se u siječnju 1993. godine. Kako stoji na stranicama brenda, voda Jana tržištu je predstavljena 2002. godine, pa je, očito, general Bobetko nije mogao pijuckati dok je planirao obranu Hrvatske usred Domovinskog rata.

Slična glupost produkciji serije dogodila se i u trećoj epizodi. Tada su, u sceni u kojoj Gotovina 1991. godine od zračne luke putuje prema hotelu u Zagrebu, u kadru uhvaćeni jumbo plakati s reklamama za Kaufland, koji je u Hrvatskoj počeo poslovati 2002. godine, te VIP, koji se na našem tržištu pojavio 1999. Treba podsjetiti i na epizodu kada serija urnebesno promovira aktualnog ministra obrane. Što se gledateljima sprema moglo se naslutiti već nakon gledanja prve epizode serije, o kojoj smo više pisali ovdje.

Vedran Vrabec
Telegram autor
2153 članka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program