Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Politika & Kriminal Obitelj koja je stradala kod Brčkog živjela bez struje, požar vjerojatno izazvale svijeće. Među poginulima i djeca

Šest osoba je poginulo, četvero djece je spašeno i prevezeno u bolnice u Brčkom i Tuzli

14.10.2021., Okruzni sud Banjaluka, Banjaluka (BiH) – Milos Stevanovic, advokat Slavka Bojica i Sase Markovica, dvojice osumnjicenih za sporne nabavke Instituta za javno zdravstvo RS, potvrdio je da prijedlog za produzenje pritvora za Branislava Zeljkovica, smijenjenog direktora Instituta i ostale sadrzi cak 158 stranica. Ovom istragom, uz Zeljkovica, optuzeni su i osumnjiceni Bojic, Markovic i Dragan Dubravac. Prema najavama danasnje rociste moze potrajati satima, a advokat odbrane se nada da ce Sudsko vijece, umjesto pritvora, osumnjicenima odrediti mjere zabrane. U Sud su poslije izjava Stevanovica privedeni cetvorica osumnjicenih.
FOTO: PIXSELL/Ilustrativna fotografija

U naselju Suljagića Sokak u Brčkom, u BiH, jutros je u požaru smrtno stradalo šest osoba, a prema pisanju Klix.ba, među njima je dvoje djece. Susjedi su za taj medij izjavili kako sumnjaju da su požar u kući vjerojatno uzrokovale svijeće koje su zapalili stariji članovi obitelji budući da su boravili u objektu bez struje.

Policija je jutros u 6:20 sati dobila prijavu kako je izbio požar u Sarajevskoj ulici, na skretanju prema naselju Suljagića Sokak. Kada su došli na mjesto događaja, policija i vatrogsci zatekli su šestoro mrtvih i četiri ozlijeđene osobe.

Policija i istražitelji od jutra obavljaju očevid, a uzrok smrti šest osoba se još uvijek utvrđuje. Prema prvim neslužbenim informacijama, sumnja se kako je smrt nastupila zbog gušenja ugljičnim monoksidom, budući da požar nije bio toliko intenzivan.

Djeca su preživjela jer su bila na gornjem katu?

Susjedi su za Klix.ba rekli kako se radi o jedanaestočlanoj romskoj obitelji koja je živjela u neimaštini. Četvero spašenih su, prema riječima susjeda i lokalne RTV Hit, djeca koja su se u trenutku izbijanja požara nalazila na gornjem katu kuće.

“Još uvijek ne mogu vjerovati što se dogodilo i kakva je tragedija zadesila naše susjedstvo. Ova obitelj je bila dobra i poštena, a smrt ih je zadesila zbog neimaštine. Nekada ranije, vlasnik kuće, koji je također poginuo, imao je kafić, ali je nakon bolesti morao zatvoriti i tada je nastupila kriza kod njih. Živjeli su tako što su ostali članovi obitelji prosili”, rekao je susjed Meho Sečić.

Jedan član obitelji uspio je pobjeći

Susjed Sečić je također za Klix rekao kako je obitelj živjela u kući s jednim štednjakom i bez struje i vode. “Češće su bili gladni nego siti, jednom riječju, to je bila bijeda. Grijali su se tako što su im susjedi donosili drva”, ispričao je. Navečer bi, kaže Sečić, obitelj upalila tri ili četiri svijeće kako bi osvijetlili prostorije u kojima su boravili.

“Prema onome što znam, požar su izazvale najvjerojatnije svijeće, a sve stradale ugušio je dim koji se stvorio u sobama. Nažalost, poginuli su otac, majka, kćerka, snaha i dvoje djece. Zet se uspio spasiti tako što je pobjegao nakon izbijanja požara, ali je četvero djece ozlijeđeno”, rekao je Sečić. Kaže kako se troje djece nalazi na liječenju u Brčkom, dok je jedno prevezeno u Tuzlu.

Policija još uvijek nije izašla s pojedinostima tragedije, osim što su potvrdili kako je smrtno stradalo šestoro ljudi, dok je četvero ozlijeđeno.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više