Politika & Kriminal

Objavljeni detalji nesreće: policajce na motorima udario kamion koji je nepropisno pretjecao, obojica teško ozlijeđena

Ni vozač kamiona ni policajci nisu bili pod utjecajem alkohola

Policijska uprava sisačko-moslavačka objavila je detalje o prometnoj nesreći na autocesti A3 u kojoj su jučer ozlijeđena dva policijska službenika, prometna motociklista. Nesreća se dogodila na autocesti kod Novske oko 17 sati, a u njoj je uz policijske motocikle sudjelovao i jedan kamion.

Kako navode iz Policijske uprave, 48-godišnji vozač iz Srbije koji je upravljao kamionom s priključnim vozilom, kretao se iz smjera Zagreba te je počeo pretjecati više vozila, a da se prije toga nije uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu. Tijekom tog pretjecanja došlo je do udara u dva službena motocikla s policijskim službenicima, koji su bili u službi i također pretjecali skupinu vozila. Policajci su pritom pali na kolnik.

Policajci zadobili teške ozljede

Liječnička pomoć obojici policajaca ukazana je u Općoj bolnici Nova Gradiška gdje je utvrđeno da su zadobili teške tjelesne ozljede. Iz PU sisačko-moslavačke, pak, navode kako sudionici prometne nesreće nisu bili pod utjecajem alkohola.

“Po dovršenim policijskim izvidima policija će Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku dostaviti izvješće na državno odvjetničku meritornu odluku”, poručuju iz PU sisačko-moslavačke.

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu