Politika & Kriminal

Odgođeno je izricanje presude Sauchi i Zeljko, očekuje se da će ih sutra dodatno ispitivati

Dvojac je optužen u 'aferi dnevnice' teškoj oko milijun kuna

24.01.2020., Zagreb - Tomislav Saucha na sudjenje na Zupijskom sudu. Photo:
FOTO: Borna Filic/PIXSELL

Ranije najavljena presuda za tzv. aferu dnevnice, u kojoj USKOK tereti bivšeg predstojnika premijerovog ureda Tomislava Sauchu i njegovu tajnicu Sandru Zeljko za lažiranje putnih naloga, neće biti objavljena u petak 27. studenoga.

Izricanje presude, koja je trebala biti objavljena u petak u 9 sati, uklonjena je iz sudskog ročišnika, a na raspravi u petak očekuje se dodatno ispitivanje optuženika, doznaje Hina iz izvora bliskih Županijskom sudu. Predsjednica sudskog vijeća Sanja Mazalin donijet će odluku o objavi presude naknadno.

Tvrde da nisu krivi

Saucha i Zeljko su se na početku suđenja u tzv. “aferi dnevnice” izjasnili da nisu krivi za lažiranje putnih naloga. USKOK tvrdi da je Zeljko to navodno nastavila činiti i nakon Sauchina odlaska iz kabineta s tadašnjim premijerom Zoranom Milanovićem pa se ukupna šteta procjenjuje na oko milijun kuna.

Istraga je prvo pokrenuta samo protiv Sauche, tadašnjeg SDP-ova saborskog zastupnika, a naknadno je proširena i na Zeljko, koja je na početku opisivana kao krunska svjedokinja. Saucha je nakon izlaska iz istražnog zatvora u veljači 2017. napustio SDP i u bivšem sazivu Saboru kao član kluba zastupnika HNS-a podržavao vladajuću većinu.

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu