Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Politika & Kriminal Održan Hod za život u Zadru, bilo malo ljudi, obrušili se na HZZO jer je platio postupak Mireli Čavajdi

Hod za život okupio je oko 1500 sudionika, a govornici su standardno izvrtali činjenice

25.05.2019., Zadar - Povorka sudionika inicijative Hod za zivot, obitelj i Hrvatsku koji se ove godine odrzava pod geslom "Zastitimo najugrozeniju manjinu u Hrvatskoj - nerodjenu djecu!". Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL
FOTO: Dusko Jaramaz/PIXSELL

U Zadru je danas održan Hod za život, a njegov koordinator Tvrtko Krpina izjavio je kako su se okupili da bi “poslali poruku da je život neprocjenjiv i treba ga njegovati – zakonski, moralno i financijski”.

“Život treba zaštititi bio on rođeni ili nerođeni, mladi ili stari, zdrav ili bolestan”, kazao je Krpina okupljenima na Forumu.

‘HZZO nije smio platiti feticid’

Na skupu u Zadru, koji je okupio oko 1500 sudionika, govorili su i zadarski liječnik i gradski vijećnik Damir Biloglav te ginekologinja iz Splita Marija Divić koja je kao i govornici prije nje također iskliznula u izvrtanje činjenica. Aludirajući na slučaj Čavajda, rekla je “kako joj je žao iskorištene žene koja je trpjela i patila dok su se aktivisti igrali njezinim životom i imenom“.

“Naša država po zakonu radi nezakonito. HZZO nije smio platiti feticid u Sloveniji, on je morao dovršiti trudnoću prema medicinskim indikacijama, a postoji puno intrauterinih operacija koje se mogu odraditi”, ustvrdila je Divić.

Biloglav je govorio kako nastaje začeće i usporedio ga s dobitkom na lutriji: “To govori koliko smo nagrađeni i koliko bismo trebali cijeniti život”. Hod za život u Zadru je održan drugi put, a sudionici su hodali središtem grada, od Parka hrvatskih redarstvenika preko Kalelarge do Foruma.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više