Odvjetnik Šerić kaže da Zavadlav nije svjestan što je učinio; ne shvaća ni da se za njega organizira prosvjed podrške u Splitu

Odvjetnik je prosvjed podržao, ali na njega ne namjerava ići

ZADNJA IZMJENA: sij 20, 2020

Branko Šerić, odvjetnik koji je preuzeo obranu Filipa Zavadlava, osumnjičenog da je ustrijelio tri osobe, danas je novinarima rekao da njegov klijent ne shvaća što je učinio. Na pitanje misli li da će sud Zavadlavi produžiti istražni zatvor, odvjetnik je rekao da je u to uvjeren.

„Nije samo pitanje kad će završiti vještačenje, nego je takva kvalifikacija najteža moguća. Pokušao sam mu objasniti da ne treba očekivati da će izaći iz istražnog zatvora. Mislim da me nije shvatio. Ovisit će sve o vještačenjima”, kazao je Šerić. Odvjetnik je dodao kako je u kontaktu s ocem i bratom Filipa Zavadlava, koji od njega očekuju da s njima bude na predstojećem ispitivanju.

Ne shvaća da se sprema prosvjed

Na pitan je što osumnjičeni misli o prosvjedu ‘Pravda za Filipa’ koji se u četvrtak sprema u Splitu, Šerića je odgovorio da mu je on to spomenuo. „Ja sam mu ispričao o tome, ali mislim da on ni to ne shvaća”. Šerić je kazao da on ne planira ići na prosvjed.

“Podržavam svaki prosvjed koji je legalan i legitiman, ali osobno neću ići. Ispalo bi da politiziram ovaj kazneni postupak, a to mi nije na kraju pameti”, kazao je odvjetnik. Šerić nije htio govoriti o prijetnjama koje je dobio zbog toga što je preuzeo obranu Zavadlava, kao ni o tome što policija poduzima po tom pitanju.

Vedran Vrabec
Telegram autor
2017 članaka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program