Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Ognjen Vukojević pušten na slobodu, ima zabranu približavanja supruzi

Morao je napustiti stan, vijest je potvrdio i njegov odvjetnik

21.09.2019., Gradski stadion, Varazdin- Hrvatski Telekom Prva liga, 9. kolo, NK Varazdin-GNK Dinamo. Ognjen Vukojevic

Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
FOTO: PIXSELL

Bivši hrvatski reprezentativac i aktualni izbornik mlade U-20 reprezentacije Ognjen Vukojević, koji je bio pritvoren zbog prijetnji supruzi, pušten je da se brani sa slobode. Pritom mu je određena zabrana približavanja supruzi.

“Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik 7. svibnja 2020. u kasnim večernjim satima u Zagrebu, u alkoholiziranom stanju, nakon što mu je njegova supruga ukazala da joj smeta njegova alkoholiziranost, s nakanom da je ustraši počeo vikati na nju, a potom joj je, osnovano se sumnja, izrekao prijetnje koje se odnose na nju i članove njene uže obitelji. Nakon što je oštećenica u strahu za svoj život mobitelom pokušala nazvati policiju, okrivljenik joj je, osnovano se sumnja, iz ruke pokušao istrgnuti mobitel odgurnuvši je. Takvo okrivljenikovo postupanje izazvalo je kod njegove supruge osjećaj straha i ugroženosti za njen život, kao i za život članova njene obitelji”, stoji u priopćenju Državnog odvjetništva.

Odvjetnik: pronašao je drugi smještaj

Kako kažu, Vukojeviću je određena mjera zabrane približavanja supruzi i zabrana “uspostavljanja i održavanja veze s njom”. Bivši nogometaš također mora napustiti zajednički dom.

Njegov odvjetnik Nikola Mandić za Dnevnik.hr je izjavio da je njegov klijent pronašao drugi smještaj. Jutarnji je ranije danas objavio kako je Vukojevića za prijetnju prijavio netko iz obitelji, jer je navodno prijetio smrću supruzi, njezinoj sestri i majci. Odmah po prijavi, pretražen je i njegov stan.