Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Politika & Kriminal Ogromna vijest. Uhićen HDZ-ov župan i troje policajaca koji su istraživali njegovu pijanu nesreću

Drago Hedl je u serijalu tekstova upozoravao da postoje ozbiljne indicije kako policija zataškava okolnosti prometne nesreće Damira Dekanića

Uhićen je vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić, potvrđeno je za Telegram. Policija je jutros došla pred njegovu kuću i obavlja pretres. Kako je Telegram mjesecima upozoravao u serijalu tekstova, postojale su ozbiljne indicije da je policija zataškavala okolnosti njegove prometne nesreće.

Uz župana je jutros uhićeno troje policajaca PU vukovarsko-srijemske iz Policijske postaje Županja, te dvoje civila. Vijest nije službeno potvrđena, no kako smo saznali, radi se o policajcima koji su bili uključeni u očevid prometne nesreće vukovarsko-srijemskog župana koja se dogodila na Uskrs prošle godine.

Konkretno, riječ je o T. F, šefu smjene u prometnoj policiji, zatim policajcu M. P. koji je bio na očevidu te M. E. koja ga je alkotestirala. Navodno je uhićena i vlasnica kuće u koju je udario automobil jer je vidjela da je alkoholizirani Dekanić skrivio prometnu nesreću, ali to nije htjela prijaviti, očito pod njegovim utjecajem. Policija je odvela i Krešimira Bičanića, Dekanićevog rođaka koji je tvrdio kako je automobil vozio on, a ne župan.

Imao je 1,44 promila alkohola

U trenutku nesreće, Dekanić je bio u službenom automobil Škoda Superb u vlasništvu vukovarsko srijemske županije. Utvrđeno je da je imao 1,44 promila alkohola. Policija je kasnije u izvješćima prihvatila njegovu tvrdnju da je bio suvozač, identificirajući kao vozača spomenutog Krešimira Bičanića.

Neslužbeno saznajemo da je jutros policija obavila pregled kuće u kojoj živi Bičanić. U Policijskoj upravi Vukovarsko-srijemskoj Telegramu nisu mogli potvrditi te informacije, ali su rekli da će odgovor na naš e-upit poslati tijekom dana. Iz izvora Dekanićeve obrane saznali smo da je odveden na ispitivanje u prostorije osječkog USKOK-a.

USKOK potvrdio uhićenja

O uhićenju su se maloprije oglasili USKOK i Ravnateljstvo policije. USKOK je potvrdio da su među uhićenim osobama “župan jedne županije” te više policijskih službenika. “Uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji rezultat su kriminalističkog istraživanja koje se provodi u suradnji s PNUSKOK-om”, objavio je USKOK.

Navode kako se navedene radnje provode na području Vukovarsko-srijemske županije te da se odnose na više osoba za koje se osnovano sumnja da su počinile kaznena djela protiv službene dužnosti.

USKOK je objavio da će nakon ispitivanja osumnjičenih donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju o čemu će pravodobno obavijestiti javnost.

Nakon krim obrade idu u pritvor

Iz Ravnateljstva policije objavili su da je PNUSKOK – Služba Osijek, u koordinaciji s USKOK-om, rano jutros započeo s kriminalističkim istraživanjem više osoba za koje se sumnja da su počinili više kaznenih djela protiv službene dužnosti.

“Kriminalističkim istraživanjem obuhvaćeno je više osoba među kojima je i nositelj izvršne vlasti na regionalnoj razini te više policijskih službenika”, objavilo je Ravnateljstvo policije.

Navode i da će se tijekom dana provoditi hitne dokazne radnje. Objavili su i da će po dovršetku kriminalističkog istraživanja PNUSKOK – Služba Osijek dovesti osobe pritvorskom nadzorniku, a USKOK podnijeti kaznenu prijavu.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više