Politika & Kriminal

Okej, Hrast definitivno raskida s HDZ-om; glasat će protiv Dalić i njihovi ljudi odlaze iz Vlade

Zekanović je najavio da odustaju od svih pozicija u vladajućoj strukturi

22.03.2018., Zagreb - Zastupnik Hrvoje Zekanovic dao izjavu o odluci Vlade da ratificira Istanbulsku konvenciju. Photo: Patrik Macek/PIXSELL
FOTO: PIXSELL

Hrast definitivno napušta vladajuću koaliciju pa tako neće podržati ni potpredsjednicu Vlade i ministricu gospodarstva Martinu Dalić kad se u Saboru bude glasalo o njenom opozivu. Jedini saborski zastupnik Hrasta Hrvoje Zekanović najavio je kako Hrast odlazi iz koalicije i odustaje od svih pozicija u vladajućoj strukturi.

Rekao je i kako premijer to nije tražio, jer je njemu svaka ruka važna. “HDZ je napravio odmak prema lijevom spektru – u Istanbulskoj konvenciji itekako imamo rodne ideologije”, istaknuo je Zekanović jutros na presici.

Odlaze iz izvršne vlasti

U izvršnoj vlasti je i predsjednik Hrasta Ladislav Ilčić koji je savjetnik ministrice kulture Nine Obuljen Koržinek te Hrvoje Šlezak kao državni tajnik u Ministarstvu znanosti i obrazovanja. To bi, prema Zekanovićevoj najavi, značilo da će oni otići iz Vlade.

“Postoje crvene granice preko kojih se ne može prijeći. Nama udobne fotelje nisu presudne, a ovime želimo pokazati hrvatskoj javnosti da postoje hrvatski političari za koje se može jamčiti što će napraviti”, rekao je Zekanović za N1. Iz Hrasta su već dulje vrijeme nezadovoljni stavom HDZ-a i premijera Andreja Plenkovića o ratifkaciji Istanbulske konvencije. Da odlaze od vladajućih iz Hrasta su najavili još sinoć.

Nastavite čitati