Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

RAT U UKRAJINI

RAT U UKRAJINI Okupacijske vlasti objavile detalje o eksploziji u Melitopolju: 'Ranjeni dobrovoljci koji su istovarivali humanitarnu pomoć'

Bomba je postavljena ispod parkiranog vozila

A fireman participates in extinguishing a fire at a Gypsum Manufactory plant after shelling in the city of Bakhmut at the eastern Ukrainian region of Donbas on May 27, 2022, on the 93rd day of the Russian invasion of Ukraine. - Russia on May 27, 2022 pressed its deadly offensive to capture key points in the eastern Donbas region of Ukraine, with more bombing of residential areas and pro-Moscow forces claiming the capture of a key town on the way to Kyiv-controlled territory. (Photo by Aris Messinis / AFP)
FOTO: AFP

Najmanje tri osobe ranjene su u bombaškom napadu u gradu Melitopolju na jugu Ukrajine, tvrde ruski okupatori. “Danas u 7:40 sati dogodila se snažna eksplozija u centru grada”, napisao je šef ruske vojne uprave Vladimir Rogov u aplikaciji Telegram. Naveo je da je riječ o terorističkom napadu.

Bomba postavljena ispod parkiranog vozila eksplodirala je na Trgu pobjede gdje se nalazi upravna zgrada koju su okupirali Rusi, navodi se u izvješćima.

Ranjeni dobrovoljci

Eksplozivna naprava ranila je dobrovoljce koji su istovarivali ruske zalihe pomoći stanovništvu, javljaju ruski mediji.

Melitopolj se nalazi u južnoj Zaporiškoj oblasti, a ruske snage koriste ga kao svoju administrativnu bazu pošto je Zaporižje, glavni grad te regije, još uvijek pod kontrolom Kijeva. U regiji je proteklih tjedana zabilježena pojačana aktivnost ukrajinskih partizana, uključujući napade na infrastrukturu, ruske vojnike te suradnike koji rade s ruskim okupatorima.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više