Politika & Kriminal

Ona turistička agencija prevarila je čak 26 osnovnih škola (a otkriveno je i kamo je pobjegao njen vlasnik)

Oko 800 đaka zbog toga nije otišlo na maturalac ili školu u prirodi

11.06.2015., Cakovec- Prostor putnicke agencije Express-tours ciji je direktor Tihomir Kokolek pobjegao s novcem kojeg je pokupio kao akontaciju osnovnim skolama za maturalna putovanja. Direktoru nema ni traga ni glasa, ured pretrazuje policija i inspektorat, a prijavili su ga sami djelatnici agencije.
Photo: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL
FOTO: PIXSELL

Prije tjedan dana mediji su izvijestili da je jedna turistička agnecija iz Čakovca, Express-tours, prevarila niz osnovnih škola iz cijele Hrvatske, čiji su učenici ostali gotovo doslovno na cesti nakon što ta agencija nije uplatila novac prijevoznicima i hotelima. Express-tours bio je izabran na javnim natječajima za organizaciju maturalnih putovanja i škola u prirodi, no, kako se čini, ta je agencija sve njih – prevarila.

Vlasnika agencije prijavili i sami djelatnici

Po zadnjim podacima prevareno je čak 26 osnovnih škola pa osamstotinjak đaka nije otišlo na maturalno putovanje ili u školu u prirodi, javlja HRT. Škole su, po neslužbenim procjenama, oštećene za nešto manje od milijun kuna. Za vlasnikom Tihomirom Kokolekom još se traga. Uskoro bi za njim mogla biti raspisana i međunarodna tjeralica, jer se navodno nalazi u Tunisu. U svojoj zadnjoj izjavi prije no što je postao nedostupan kazao je da je agenciju blokada onemogućila u daljnjem poslovanju te da će svim roditeljima novac biti vraćen.

Iz policije su potvrdili da u suradnji s DORH-om provode kriminalistička istraživanja. Zasad su agenciju prijavile škole Donja Dubrava i Ivanovec. Kokoleka su prijavili i sami djelatnici agencije Express-tours. “Otišao je u nama nepoznatom pravcu, izbjegavao je odgovoriti na pitanje kad se vraća i gdje je”, rekli su policiji.

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu