Opara ne djeluje baš optimistično da će skupiti većinu u Gradskom vijeću u Splitu, on neće s Kerumom, a ostali neće s njim

Splitski gradonačelnik dao je intervju za Slobodnu Dalmaciju

ZADNJA IZMJENA: lip. 24, 2017
Foto: PIXSELL

Splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara nije baš optimističan po pitanju sastavljanja većine u Gradskom vijeću. U svom istupu za Slobodnu Dalmaciju Opara kaže kako je HDZ nudio suradnju Mostu i stranci Pametno, no kako su oni to odbili.

“Njima sam prvima ponudio suradnju, nije bila riječ o tipičnoj koaliciji, nego o suradnji, dogovoru o proračunu, projektima, normalnom funkcioniranju grada, što bi valjda bila zadaća svakog vijećnika”, kaže Opara i dodaje kako Most i Pametno odbijaju koaliciju s njim.

Kako do većine?

Što se tiče odnosa snaga u splitskom Gradskom vijeću situacija je sljedeća: HDZ ima 11 od 35 vijećnika, što znači da im za većinu nedostaje minimalno 7 vijećnika. Kerumov HGS osvojio je 8 vijećnika, Pametno 7, Most 5, a 4 vijećnika koalicija SDP-HNS. Ipak, Opara tvrdi da neće koalirati s Kerumom.

“Danima se objavljuju spinovi da je HDZ dogovorio koaliciju s HGS-om, a s njima nismo ni razgovarali. A na kojoj bih osnovi koalirao nakon svega što je Kerum govorio o meni, proglasio nas lopovima i s njegovim stavom da sam ja najgore što se dogodilo Splitu?” pojašnjava.

No, Opara kaže i kako gradonačelnik i njegova ekipa imaju dovoljno ovlasti za pokretanje puno toga i bez Gradskog vijeća. “Ako splitski vijećnici ne žele sudjelovati u projektima koji će olakšati život građanima, onda neka odgovaraju svojim biračima koji zasigurno nisu glasovali za njih da bi samo grintali i bili protiv”, kaže.

 

Tajana Vlašić
Telegram autor
3114 članka Više o autoru