Politika & Kriminal

Operni pjevač snimio najdetaljniju galeriju: 50 fotki nereda zbog tuluma kod HNK, neke su zbilja degutantne

Fotke je na svom Facebooku objavio Kristijan Beluhan

FOTO: Kristijan Beluhan/Facebook
Za još važnih vijesti, istraga i analiza pretplatite se na Dnevni Telegram newsletter.

Zbog epidemije koronavirusa, odnosno mjera koje su ograničile rad noćnih klubova, omiljeno okupljalište mladih Zagrepčana u večernjim satima postao je prostor ispred Hrvatskog narodnog kazališta. No, to njihovo druženje rezultira ogavnim neredom koje nakon svakog partija ostavljaju za sobom.

Na to je na svom Facebook profilu upozorio i operni pjevač HNK Kristijan Beluhan koji je objavio desetke fotografija na kojima se može vidjeti što mladi rade na prostoru oko HNK.

Što je sve snimio Beluhan?

Ono što prvo upadne u oko je ogromna količina otpada koja se nalazi na zemlji. Na nizu fotografija snimljeni su i išarani zidovi HNK, prozori te stepenice i ograda. A Beluhan je uspio uhvatiti i one koji oko kazališta obavljaju malu i veliku nuždu. “Jad i bijeda. Slika neodgoja i nekulture”, napisao je Beluhan uz fotografije koje je objavio.

 

Vidim, dosta se piše, al ovo je realno. Jad i bijeda. Slika neodgoja i nekulture 🤮

Posted by Kristijan Beluhan on Sunday, October 11, 2020

‘Svaštara bez reda i smisla’

“Ljudi uriniraju gdje stignu, šaraju grafite po zgradi. Nije to stvar da se mladi ne bi smjeli zabavljati, nego pitanje osnovnog kućnog odgoja i opće kulture. To nije Zagreb u kojem sam ja odrastao”, rekao je Beluhan za Dnevnik.hr i dodao kako HNK nema puno opcija s obzirom na to da je Trg ispred HNK javni prostor.

“Nisam za represiju i kažnjavanje, ali ovaj se problem mora nekako riješiti. Nisu to nikakve subkulture, to je jedna svaštara bez reda i smisla”, zaključuje Beluhan.

Stožer najavio češće kontrole

Da situacijom oko HNK nisu zadovoljni poručili su danas i s konferencije za medije Stožera civilne zaštite Grada Zagreba. No, oni su pak, manje spominjali nered, a više koronu. Ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar, Zvonimir Šostar, upozorio je kako se ispred HNK okuplja veliki broj mladih koji ne paze ni na socijalnu distancu niti nose maske. Rekao je i kako dosad bilježe sedam slučajeva zaraze vezanih uz to mjesto.

Stoga su u Stožeru danas najavili kako će se za prostor ispred HNK poduzeti strože mjere. Od sada će tako ondje komunalni redari, u suradnji s policijom i državnim inspektoratom, provoditi češće kontrole. Upozoravat će mlade na njihovo ponašanje, no u slučaju da ni to ne upali, razmatrat će i daljnje moguće mjere.

Otkrijte još članaka kao ovaj u Telegramovim newsletterima

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu