Politika & Kriminal

Opet nezgodno za predsjednicu. DIP ju je upozorio da ne smije iskorištavati vojsku za svoju kampanju

Državno izborno povjerenstvo reagiralo je na Facebook oglas predsjednice

FOTO: Facebook/Kolinda Grabar Kitarovic

Možda ste posljednjih dana naletjeli na Facebook oglas, objavljen u sklopu predizborne kampanje Kolinde Grabar Kitarović, u kojem vidimo predsjednicu dok maršira u uniformi ispred Hrvatske vojske.

Fotografija je evidentno snimljena u trenutku neke od državničkih aktivnosti, a sad ju je Državno izborno povjerenstvo upozorilo da ne može pripadnike vojske koristiti za svoju kampanju.

Konkretno, iz DIP-a napominju da su upozorili Izborni stožer predsjednice kako ne može svoje “redovite aktivnosti koristiti u svrhu izborne promidžbe”.

‘Ostale kandidate dovodi u nepovoljan položaj’

Prva je pažnju javnosti na problematičan oglas skrenula SDP-ova Sabina Glasovac. “Kandidatkinja HDZ-a i stranke Milana Bandića za Predsjednicu RH zloupotrebljava Hrvatsku vojsku u predizborne svrhe… Jasno pokazuje da, ne samo da u pet godina mandata nije bila u stanju naučiti ovlasti Predsjednika koje proizlaze iz Ustava, nego da ne priznaje ni hrvatske zakone. Još gore, i jedno i drugo podriva.

[ZLOUPORABA POLOŽAJA I OVLASTI] Kandidatkinja HDZ-a i stranke Milana Bandića za Predsjednicu RH zloupotrebljva Hrvatsku…

Gepostet von Sabina Glasovac am Samstag, 7. Dezember 2019

Hrvatskoj treba Predsjednik koji će štititi, a ne podrivati hrvatski Ustav, zakone, institucije i službe, koji Hrvatsku vojsku shvaćati kao svoju ili HDZ-ovu vojsku. Gospođa Grabar-Kitarović je ovime pokazala da ona to, na žalost, nije u stanju, a to je opasno. Jako opasno za Hrvatsku”, napisala je, između ostalog, u subotu Glasovac na Facebooku.

U međuvremenu se Gong obratio DIP-u koji je odlučio reagirati. Kako kažu iz Povjerenstva, iako je Facebook oglas u međuvremenu postao neaktivan, upozorili su stožer predsjednice da državni dužnosnici ne smiju imati povlašten položaj prema drugim sudionicima te da redovite aktivnosti “ne smiju koristiti u svrhu izborne promidžbe”, čime se “ostale kandidate dovodi u nepovoljan položaj”.

Nastavite čitati