Politika & Kriminal

Opet opljačkani poštari s mirovinama, otuđen je zasad nepoznat novčani iznos

Opljačkana su dvojica poštara u Maksimiru i na Pešćenici

12.11.2014., Koprivnica - Postar razvaza postu, ilustracije. Photo: Marijan Susenj/PIXSELL
FOTO: PIXSELL

U utorak ujutro opljačkana su dva poštara na području zagrebačkih naselja Maksimir i Pešćenica, javljaju iz Ministarstva unutarnjih poslova. Zasad nije poznat otuđeni iznos, a policijski očevidi su u tijeku. Ovo je tek posljednje u nizu razbojništava nad djelatnicima Hrvatske pošte, a zanimljivo je da žrtve prenose mirovine.

Prijašnje pljačke poštara

Primjerice, 9. rujna otuđeno je oko 40.000 kuna mirovina, a samo mjesec dana kasnije opljačkana su čak dvojica poštara u dosta kratkom vremenu.

Jedan poštar prenosio je tridesetak tisuća kuna, a zaskočila su ga dvojica muškaraca. Puno većeg plijena domogli su se razbojnici koji su sat vremena kasnije u Letovaničkoj ulici kod kućnog broja 34 napali 44-godišnjeg djelatnika pošte. Na njega su fizički nasrnuli, te ga čak i pošpricali sprejem ne bi li slomili njegov otpor. On je kod sebe imao oko 90 tisuća kuna, pa su mu cijeli taj iznos pljačkaši odnijeli.

Dvojica muškaraca

Prema opisima kojima raspolaže policija, u prvom slučaju razbojništvo su počinila dvojica visokih muškaraca od kojih je jedan bio nešto mršaviji, a drugi jače građe. Drugi napadnuti poštar zapamtio je tek jednog razbojnika, te ga istražiteljima opisao kao mršavog muškarca visokog gotovo 190 centimetara.

Nije isključeno da je u pitanju isti razbojnički par, jer su se obje pljačke dogodile na području što ga pokriva IV. policijska postaja. Današnje pljačke također su se dogodile na području IV. policijske postaje PU Zagrebačke.

Nastavite čitati