Opet poplavio podvožnjak koji je Bandić nedavno kao popravio za 500.000 kn. Ni ZET ne može proći

Društvenim mrežama masovno se širi video ZET-ovog autobusa koji se okreće i odustaje od prolaska

ZADNJA IZMJENA: kol 14, 2020

Nakon grmljavine, kiše i snažnog vjetra, u petak navečer ponovno je poplavio čuveni podvožnjak kod križanja Škorpikove ulice i Aleje Bologne. Gradski zastupnik Renato Petek oko 22.00 objavio je video koji je vrlo brzo postao viralan: prikazuje ZET-ov autobus koji dolazi pred poplavljeni podvožnjak, vozač shvaća kolika je razina vode, okreće se i odlazi.

Slične slike građani gledaju gotovo svaki put kad padne jača kiša. Plavljenje podvožnjaka pojava je koju gradska vlast desetljećima ne uspijeva ukloniti. Pa čak ni kada se, kao, potrudi. Tako je 2018. godine, nakon što su stanovnici gradske četvrti Podsused – Vrapče potpisali peticiju, Grad napokon odlučio sanirati kanal koji prolazi Škorpikovom ulicom, od raskrižja s Alejom Bologne do okna u Samoborskoj ulici. Radovi su trajali od 7. kolovoza do 2. rujna 2018.

Bandićev svečani govor

Nakon završetka radova gradonačelnik Zagreba Milan Bandić osobno je u promet pustio podvožnjak. “Vjerujem da će sada, nakon rekonstrukcije kanala, podvožnjak biti u redu i da se voda više neće nakupljati”, poručio je zadovoljno. Podvožnjak je prvi puta nakon rekonstrukcije poplavljen u srpnju – i to čak dva puta.

No, u Gradu nisu reagirali. Stoga je bilo za očekivati da će se ista stvar uskoro ponovno dogoditi. I događa se, non stop. Telegram je već pisao o ovom problemu i slali smo upite Gradu u Vodoopskrbi, sa zamolbom da nam odgovore koliko je puta podvožnjak, odnosno kanal saniran i za koje iznose te zašto nisu pribjegli konkretnom i trajnom rješenju tog problema. Nismo ih primili.

Više s weba
Ostanite uz telegramov program