Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Opet se zapalila poznata pivnica na zagrebačkoj Trešnjevci. Požar gasi 14 vatrogasaca

Dojavu o požaru vatrogasci su dobili oko 10:35

FOTO: N1/Screenshot/Twitter

Jutros se zapalio dimnjak pivnice Budweiser na zagrebačkoj Trešnjevci, potvrdili su nam zagrebački vatrogasci. Dojavu o požaru dobili su oko 10:35. Na teren su izašla četiri vozila i 14 pripadnike Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba.

Siniša Jembrih iz JVP Zagreb rekao nam je da se zapalio dimnjak pivnice. „To je klasični ugostiteljski požar”, kaže Jembrih. „Obično počne u dimnjaku, pa ako bude sreće tamo ga zaustavimo, a ako ne, može se proširiti na krovište i dalje”.

Sličan požar i proljetos

Zapovjednik vatrogasaca kaže da je ovo već treća ili četvrta intervencija na istom objektu iz istog razloga. „Unutra se pripremaju tolike količine hrane da se dimnjak svako toliko začepi. To bi se trebalo čistiti češće, jer ovo baš i nema smisla. Na priličnom gubitku je i ugostitelj, koji gubi dnevnu zaradu i još će morati mijenjati dimnjak”, kaže Jembrih. Dodao je da ljudski životi nisu ugroženi.

Ovo, dakle, nije prvi požar u popularnoj trešnjevačkoj pivnici. Budweiser je posljednji put gorio u travnju prošle godine, kada je se zapalio krov. Vatrogasci su vatru brzo ugasili. Lokalni dimnjačar s kojim smo tada razgovarali rekao nam je kako je uzrok požara bila ventilacija roštilja na ugljen u kojoj se skuplja mast, a koja se može zapaliti ako se ne čisti redovito. Dodao je i kako je pivnica ranije gorjela zbog iste stvari.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više