Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Politika & Kriminal Oporba će bojkotirati Plenkovićev govor u Saboru jer ne želi doći na saslušanje oko Ine. Svi osim Socijaldemokrata

Sdjeluju svi klubovi, od krajnje ljevice do krajnje desnice

28.09.2022., Zagreb - Sabor 12. sjednicu nastavlja aktualnim prijepodnevom, postavljanjem zastupnickih pitanja Vladi, koje je bilo odgodjeno zbog bolesti premijera.
 Photo: Patrik Macek/PIXSELL
FOTO: Patrik Macek/PIXSELL

Oporbeni klubovi, od krajnje desnice do krajnje ljevice, uz izuzetak Socijaldemokrata, odlučili su bojkotirati premijerovo godišnje izvješće te će napustiti sabornicu dok ga bude podnosio u znak protesta jer odbija da se u Saboru raspravlja o aferi Ina te iznese svoja saznanja o njoj.

Oporbeni klubovi su u utorak odlučila na zajedničku akciju bojkota izvješća premijera Andreja Plenkovića o radu Vladu jer premijer odbija pojaviti se na Antikorupcijskom vijeću, proziva ih za akciju rušenja Vlade s unutarnjim i vanjskim faktorima i naziva ruskim igračima.

Socijaldemokrati: Treba raspravljati o izvješću

U oporbenoj akciji sudjeluju svi klubovi, od krajnje ljevice do krajnje desnice, osim Socijaldemokrata, koji smatraju da je potrebno raspravljati o premijerovu izvješću te, kako su poručili kolegama „jasno mu poručiti što misle o njegovom ponašanju i radu Vlade s mjesta koje je za to predviđeno”.

Premijer o svom izvješću, po Poslovniku, ima pravo govoriti sat vremena, klubovi do 20 minuta, dok replike i pojedine rasprave nisu predviđene. Očekuje se da će oporba razloge zbog kojih je odbila saslušati i raspravljati o izvješću predsjednika Vlade pojasniti u vrijeme kada Andrej Plenković krene iznositi svoje izvješće u sabornici.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više