Politika & Kriminal

Optužen je 21-godišnji Amerikanac koji je prijetio da će ubiti Bidena i Pelosi. Učio je kako izraditi bombu

Na internetu se prozivao "katalizatorom" nove američke revolucije

FOTO: Screenshot/YouTube/CNBC

Amerikanac je optužen za terorizam u Michiganu jer je prijetio da će ubiti predsjednika Joea Bidena i demokratske dužnosnike, priopćile su u utorak pravosudne vlasti te savezne države na sjeveru Sjedinjenih Država. Joshua Doctor (21) objavio je u siječnju niz komentara na platformi iFunny.

Prijetio je da će vatrenim oružjem ubiti američkog predsjednika, čelnicu demokrata u Kongresu Nancy Pelosi i demokratsku guvernericu Michigana Gretchen Whitmer nazivajući se “katalizatorom” nove američke revolucije, rekla je glavna odvjetnica te države Dana Nessel u priopćenju.

Usto je na svom mobitelu imao informacije o izradi bombe i o tome gdje nabaviti potreban materijal, navodi se u priopćenju. Optužen je za terorističku prijetnju i upotrebu računala radi počinjenja kaznenog djela, što su dvije točke optužnice za koje može dobiti 20 godina zatvora za svaku. U utorak se predao vlastima a 8. travnja se treba pojaviti pred sudcem.

Domaća teroristička prijetnja

Američka vlada je krajem siječnja objavila službeno izvješće u kojemu prvi put upozorava na domaću terorističku prijetnju, napose na “ekstremiste” koji dolaze iz redova političkih protivnika Joea Bidena.

Demokratski predsjednik je obećao da će “pobijediti bjelački rasizam i domaći terorizam” u svom inauguracijskom govoru 20. siječnja.

Gretchen Whitmer je još lani bila na meti omanje skupine krajnje desnice koja ju je planirala oteti i “suditi” joj za veleizdaju zbog uvođenja restriktivnih mjera za suzbijanje epidemije koronavirusa.

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu