Politika & Kriminal

Organizatorica Hoda za život govori u kameru: ‘Silovane žene koje žele pobaciti su ubojice’

Istup Barbare Brezac Benigar iz Rijeke

N1 televizija tijekom današnjeg hoda za život razgovarala je s organizatoricom Barbarom Brezac Benigar. Gospođa se na početku razgovora požalila “da su imali nekih problema s gradom koji im nije dao rutu te da grad možda nekome nešto naštimava jer je Hod za slobodu objavio da će i oni imati događaj”.

Razgovarali su i o temi pobačaja silovanih žena koju su svojim nedavnih istupima aktualizirali Nino Raspudić i Miroslav Škoro.

Jeste li svjesni što govorite?

“Silovatelj je osoba koja je počinila kazneno djelo. Majka koja učini pobačaj je osoba koja je sebe stavila u poziciju ubojice”, kazala je. Reporter N1 Ranko Stojanac postavio joj je pitanje: “Jeste li svjesni što govorite”. “Apsolutno”, odgovorila je.

“Jeste li svjesni kroz kakvu su traumu prošle silovane žene, a vi ih još nazivate ubojicama”, replicirao joj je novinar. “Ni vi ni ja nismo kompetentni…”, počela je govoriti kada se Stojanac ubacio s: “ali vi sebe smatrate kompetentnom”. Na to ga je gospođa optužila da je pristran, a da njezini odgovori, htio on to ili ne, odlaze u javnost.

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu