Lopovi maskirani motorističkim kacigama razoružali zaštitara i opljačkali poslovnicu Fine u Zagrebu

Još nije poznato koliko je novca opljačkano; policijski očevid je u tijeku

ZADNJA IZMJENA: ruj 28, 2015
Foto: Davor Visnjic/PIXSELL

Dvojica nepoznatih počinitelja danas su oko 12.40 sati opljačkala poslovnicu Fine u Ulici grada Gospića u Zagrebu, javila je policija.

Po zasad dostupnim podacima, pljačka je izvršena uz prijetnju vatrenim oružjem. Nije poznato koliko je novca opljačkano.

Doznajemo da su u poslovnicu, koja se nalazi u sklopu trgovačkog centra, zaklonjena od pogleda s ceste, ali u vidokrugu gostiju kafića koji se nalazi tik uz nju, kao i prodavača iz okolnih trgovina, upala dvojica razbojnika maskiranih motorističkim kacigama.

Razoružali zaštitara

Odmah su zaprijetili zaštitaru tvrtke Sokol Marić i uspjeli ga vrlo brzo razoružati. U idućem trenutku već su prijetili i djelatnicima za pultom tražeći novac. U Fini tek trebaju prebrojiti koliko su točno uspjeli odnijeti.

Jedna od djelatnica bila je vidno potresena ovim oružanim prepadom. Uplakana, u razgovoru s policijskim inspektorom pokušavala je rekonstruirati kako se pljačka odvijala. Nakon razgovora s djelatnicima istražitelji nastavljaju tragati za dokazima.

Potresena djelatnica Fine daje iskaz policijskom inspektoru
Potresena djelatnica Fine daje iskaz policijskom inspektoru Ana Raić Knežević

Koliko će im pomoći snimka videonadzora – s obzirom da su razbojnici imali kacige na glavama – ostaje za vidjeti, no to će sgurno biti koristan dokaz ako se pljačkašima uđe u trag.

Ostavljeni motor

Dok je još trajao očevid u poslovnici policija je dobila informaciju o napuštenom motoru nedaleko opljačkane “Fine”. Odmah je i to vozilu detaljno pregledano, jer nije isključeno da su ga korisitli upravo ovi razbojnici. Iako je motor bio ostavljen svega 300-tinjak metara dalje na temelju video nadzora moglo bi se utvrditi je li se njim pljačkaški dvojac dovezao u Ulicu grada Gospića 1a.

28.09.2015., Zagreb - U poslovnici Fine u Ulici grada Gospica izvrsena je oruzana pljacka prilikom koje su dva nepoznata pocinitelja ukrala vecu kolicinu novca i pobjegla motociklom kojeg su ostavili nedaleko od poslovnice. Photo: Davor Visnjic/PIXSELL
Policija pregledava motor ostavljen u blizini mjesta na kojem se dogodilo razbojništvo Davor Visnjic/PIXSELL/PIXSELL

Ana Raić Knežević
Telegram autor
1995 članaka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program