Politika & Kriminal

Osječki sudac negira Mamićeve optužbe: 'Tu on pokazuje neke karte, ja nisam bio s njim u Dubaiju'

Zvonko Vekić se pozvao na tajnost izvida, no ipak je prokomentirao neke detalje

09.12.2013., Osijek - Presuda Vladimiru Milankovicu i Dragi Bosnjaku za ratni zlocin pocinjen u Sisku. Zvonko Vekic. Photo: Davor Javorovic/PIXSELL
FOTO: Davor Javorovic/PIXSELL

Osječki sudac Zvonko Vekić komentirao je danas za RTL tvrdnje Zdravka Mamića da je njemu, njegovoj prijateljici i njenoj kćeri platio avionske karte za Dubai. Pritom je istaknuo kako su izvidi tajni pa o slučaju ne smije govoriti, no dodao je da on s Mamićem u Dubaiju nije bio.

Mamić je tvrdnje o kartama objavio na Facebooku gdje je naveo: “Prije tri dana pozvao sam korumpiranog suca Louisa Vuittona Vekića da se spasi i objavi potvrde o rezervaciji leta sebe, svoje ljubavnice, te njene kćeri za put u Dubai. Vrijeme je isteklo….”, Uz to je objavio i mailove te karte za Dubai, koje je, kako je kazao, rezervirao preko agencije i platio na njihova imena. Prema podacima s potvrde, putovalo se poslovnom klasom, a samo let je stajao 23 tisuće kuna.

Nije razmišljao o tome da odstupi

Odgovarajući na pitanje kako je doživio najnovije objave Mamića, Vekić se pozvao na tajnost izvida. “U tijeku su izvidi, oni su tajni, svatko tko je tamo bio, upozoren je da su tajni, ja to ne bih komentirao nego čekam neka USKOK koji to radi – neka obavi svoj posao”. Vekić tvrdi da će se o slučaju očitovati ondje gdje treba, te dodaje kako još nije odlučio hoće li tužiti.

Odgovorio je i na pitanje je li s Mamićem bio u Dubaiju. “Ja nisam bio s njim.’, ja sam svoje očitovanje napisao i gotovo – čekam da se izvide naprave i onda ću se očitovati”, kazao je. Na pitanje je li razmišljao da odstupi s mjesta suca, Vekić je odgovorio da nije. “Nisam vidio za što me se tereti. Kad sve dođe vrijeme, polako. Neću donositi nikakve ishitrene odluke”, dodao je.

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu