Politika & Kriminal

Osjetan rast broja novozaraženih u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Danas 36, prošle subote svega devet

U dubrovačkoj bolnici hospitalizirano je jedanaest osoba pozitivnih na koronavirus

21.07.2021., Stara gradska jezgra, Dubrovnik - Pun Stradun i jos puniji restorani u kojima se ceka red za mjesto. 
Photo: Grgo Jelavic/PIXSELL
FOTO: Grgo Jelavic/PIXSELL

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježeno je 36 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a oporavilo se trinaest osoba, izvijestio je u subotu Županijski stožer civilne zaštite.

Novozaraženo je 15 muškaraca i 21 žena, od koji je 12 iz Dubrovnika, šest iz Metkovića, šest osoba koje nemaju prebivalište u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, četiri iz Opuzena, po dvije osobe iz Konavala, Korčule i Ploča te po jedna iz Slivnog i Župe dubrovačke.

Obrađeno je 965 uzoraka

Među trinaest oporavljenih sedam ih je iz Dubrovnika, tri iz Metkovića, dvije osobe iz Konavala i jedna iz Stona. U posljednja 24 sata obrađeno je 965 uzoraka, a od početka pandemije ukupno 94.883.

U dubrovačkoj bolnici hospitalizirano je jedanaest osoba pozitivnih na koronavirus. U samoizolaciji je 298 osoba, a u posljednja 24 sata zabilježeno je pet kršenja te mjere i to sve na granici, što je ukupno 899 od početka pandemije. Županijski stožer civilne zaštite apelira na građane da se drže svih uputa i mjera Nacionalnoga stožera civilne zaštite.

Veliki rast u odnosu na prošli tjedan

Za usporedbu, u toj su županiji jučer zabilježene 22 novozaražene osobe, a prošle subote imali su tek devet novozaraženih.

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu