Politika & Kriminal

Ostojić najavio izbore krajem rujna. Za idući tjedan sazvan Glavni odbor, dolaze i suspendirani članovi

Rajko Ostojić održao je presicu na kojoj komentira rezultate izbora

Potpredsjednik SDP-a Rajko Ostojić sazvao je konferenciju za novinare na kojoj je objavio da je Glavni odbor stranke sazvan za 18. srpnja.

“Dogovorili smo da će sastanak Predsjedništva biti idući tjedan. Na njemu će biti i suspendirani članovi stranke, čija suspenzija ističe ovih dana. Izbori trebaju biti što prije moguće, negdje iza Velike Gospe počet će pripreme. Znači, izbori bi trebali biti oko 26. rujna”, rekao je Ostojić.

Na pitanje je li cijelo Predsjedništvo trebalo dati ostavku i osjeća li se on odgovornim, Ostojić je rekao ovako: “Svi su rekli da se osjećaju odgovornima, ali Predsjedništvo i Glavni odbor ne mogu nestati. Napravit ćemo izbore i izabrati novo čelništvo. Kod nas će se svi članovi Predsjedništva birati metodom jedan član, jedan glas”.

Neće se kandidirati za šefa stranke

Na pitanje hoće li se on kandidirati, rekao je da se sigurno neće kandidirati za predsjednika stranke, a ostalo će vidjeti. Novinari su ga pitali i hoće li na unutarstranačkim izborima podržati nekog kandidata. Ostojić nije konkretno odgovorio, kazao je samo kako je on dosad podržavao Davora Bernardića. “Šteta da on svoj talent i vještine nije pokazao prije tri, četiri godine”, rekao je.

Novinari su Ostojića pitali i jesu li birači poslali poruku SDP-u time što su suspendiranim članovima, koji su bili na začelju lista, dali najviše preferencijalnih glasova. “To je sigurna jedna poruka”, rekao je.

“Moramo promijeniti poruke našim biračima, moramo biti jači, agresivniji. A na tome će raditi novi predsjednik ili predsjednica”, rekao je Ostojić i dodao kako se SDP mora pripremiti za lokalne izbore. Upitan ima li on svog favorita, rekao je da nema.

“Imena koja se spominju su imena koja imaju svoj dignitet i uspjeh. Kao što ste primijetili, zadnjih dana nitko nije rekao tešku riječ protiv Bernardića. On je napravio istu šprancu kao i Milanović, čak 12 sati ranije. Nadam se da će unutarstranački izbori proći bez teških riječi”, rekao je.

‘Komadina trenutno donosi sve odluke’

Rekao je kako kandidati koji se spominju kao potencijalni kandidati za šefa stranke, Biljana Borzan, Zvonimir Mršić, Mišel Jakšić, Peđa Grbin i Siniša Hajdaš Dončić, svi zadovoljavaju kriterije da bi bili predsjednici SDP-a.

“Bernardićev status je taj da je on sve ovlasti prenio na Komadinu. Nije podnio ostavku, ali neće sudjelovati na unutarstranačkim izborima. Sve odluke, apsolutno sve odluke donosi Komadina”, objasnio je Ostojić trenutnu situaciju u SDP-u. Rekao je i da je Bernardić jučer, nakon što je objavio oda odlazi s mjesta šefa SDP-a, otišao na odmor.

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu