Osuđena Netanyahuova žena jer je, nezadovoljna kuharima, na dostavu hrane potrošila 85 tisuća eura

Trošak gotovih jela išao je na račun poreznih obveznika, pa je proglašena krivom za pronevjeru

ZADNJA IZMJENA: lip 16, 2019
Foto: Getty Images

Supruga izraelskog premijera Sara Netanyahu proglašena je u nedjelju krivom zbog toga što je novac poreznih obveznika trošila na ručkove, javlja novinar AFP-a koji je bio u sudnici u Jeruzalemu. Prvotno optužena u lipnju 2018. za pronevjeru i za zlouporabu povjerenja, Sara Netanyahu se nagodila sa sudom.

Na kraju je proglašena krivom jer je svjesno iskoristila tuđu pogrešku te je osuđena samo na novčanu kaznu i mora nadoknaditi pričinjenu štetu. Kažnjena je s 2.500 eura a državi mora vratiti 11.000 eura.Premijerova supruga je prvo bila optužena za pronevjeru i zlouporabu povjerenja zbog toga što je za gotovo 85.000 eura naručivala gotova jela na trošak poreznih obveznika tvrdeći da u premijerovoj službenoj rezidenciji nema kuhara, što nije bilo točno.

Osuđena jer je mobingirala bivšeg batlera

Tužba za pronevjeru koja bi povukla strogu kaznu, je tako odbačena. Suđenje joj je počelo u listopadu 2018. Sara Netanyahu je i prije bila optuživana. Godine 2016. sud u Jeruzalemu je presudio da Netanyahuovi moraju platiti odštetu s kamatama bivšem batleru koji ih je optužio da su s njim loše postupali.

Benjamin Netanyahu, na kojega supruga ima velik utjecaj, treba početkom listopada biti saslušan zbog sumnje u “korupciju”, “pronevjeru” i “zlouporabu povjerenja” u trima predmetima.

Više s weba
Ostanite uz telegramov program