Politika & Kriminal

Monstrum koji je ubio svoje troje djece na ispitivanju se branio šutnjom: 'Polako postaje svjestan svojih postupaka'

Odvjetnik je otkrio da Harald Kopitz neće davati iskaze zbog stanja u kojem se nalazi

FOTO: HRT

Harald Kopitz, otac kojeg se tereti da je ubio svoje troje djece, tek sada polako postaje svjestan svojih postupaka, potvrdio je to njegov odvjetnik po službenoj dužnosti Marko Ivica nakon ispitivanja u sjedištu zagrebačke kriminalističke policije u Heinzelovoj.

Kopitz, kako tvrdi njegov odvjetnik, nije iznio obranu već je odlučio braniti se šutnjom. Stanje mu je donekle stabilno no upravo zbog toga, proizlazi iz odvjetnikovih riječi, za sada je odlučio da neće davati iskaze istražiteljima.

Očekuje određivanje istražnog zatvora

Odvjetnik je potvrdio kako očekuje da njegovom klijentu bude određen istražni zatvor, te najavljuje da će ga uskoro tamo i posjetiti a nakon toga vjerojatno i donijeti odluku o strategiji obrane.

Ivica kaže da se njegovog klijenta tereti za tri teška ubojstva no nije želio otkriti cijelu dinamiku događaja koju je policija uspjela rekonstruirati. Tako se za sada još uvijek samo neslužbeno zna da je otac najprije lijekovima omamio svoju djecu a zatim ih ugušio nakon čega je lijekovima pokušao i sebi oduzeti život.

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu