Politika & Kriminal

Otac monstrum upravo je na ispitivanju. Sud mu je dodijelio odvjetnika jer ga nitko nije htio braniti

U ovom trenutku zastupa ga zagrebački odvjetnik Marko Ivica

U sjedištu kriminalističke policije PU zagrebačke u Heinzelovoj ulici upravo je u tijeku ispitivanje 56-godišnjeg Haralda Kopitza, osumnjičenog da je u stanu u zagrebačkim Mlinovima ubio svoje troje djece. Sud mu je, kako doznajemo, angažirao branitelja po službenoj dužnosti. U ovom trenutku zastupa ga zagrebački odvjetnik Marko Ivica.

Ovo znači da drugi odvjetnici nisu željeli biti angažirani na obrani ovog čovjeka kojeg se tereti za monstruozan čin, no Zakon u takvim slučajevima predviđa obranu po službenoj dužnosti. Zbog težine kaznenog djela koje se Kopitzu stavlja na teret po zakonu je obavezna nazočnost branitelja tijekom ispitivanja.

Tužiteljstvo može tražiti istražni zatvor

Još jučer je najavljeno da će mu ukoliko bude potrebno biti osiguran i službeni prevoditelj. Je li Kopitz odlučio iznijeti obranu i ispričati istražiteljima što se dogodilo s petka na subotu ili je pak odlučio braniti se šutnjom u ovom trenutku nije poznato. Jučer je samo postalo izvjesno da njegovo psihičko stanje ne bi trebalo biti zapreka za ispitivanje, budući da nije zadržan na liječenju u Psihijatrijskoj bolnici Vrapče.

Nakon ispitivanja, kao što smo već javljali, policija će finalizirati kriminalističko istraživanje i predati 56-godišnjaka tužiteljstvu. Ono ima mogućnost tražiti od suda da mu odredi istražni zatvor i to zbog opasnosti od bijega, bojazni da ne utječe na svjedoke, te iznimno teških okolnosti kaznenog djela s kojim ga se povezuje.

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu