Politika & Kriminal

Otkrića idu dalje; ministarstvo graditeljstva je tvrtki Kujundžićeve supruge 2013. isplatilo 131 tisuću kuna iz proračuna

Bivša ministrica Anka Mrak Taritaš ne zna reći o kakvoj se isplati radi

Jutarnji list maloprije je objavio kako je Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja 2013. godine iz državnog proračuna isplatilo nešto malo više od 131 tisuću kuna na račun tvrtke Zidni vrt d.o.o. u vlasništvu Tatjane Kujundžić, supruge ministra Milana Kujundžića.

Iz Jutarnjeg su upitali Anku Mrak Taritaš, tadašnju ministricu graditeljstva, zna li o kakvoj se isplati radi no nisu dobili konkretan odgovor.

Bivša ministrrica ne zna o kakvoj se isplati radi

Bivša ministrica je kazala kako ne može točno znati o kakvoj se isplati radi, ali nagađa da se možda radi o nekakvoj isplati iz sfere energetske učinkovitosti. “Ali teško je sada reći, treba baš provjeriti u Ministarstvu”, rekla je Mrak Taritaš za Jutarnji.

O tvrtki Zidni vrt već je pisao Telegram. Naime, jednu od zgrada koju je tvrtka Kujundžićeve supruge izgradila, obitelj Kujundžić je 2010. izvukla iz tvrtke za samo 100.000 eura. Ubrzo nakon te kupoprodaje tvrtka prestaje predavati financijska izvješća i zato je na kraju i izbrisana iz sudskog registra.

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu