Otkrivamo: Ovo je 22-godišnjak koji je ranio policajca na Markovom trgu

Mladić koji je ranio policajca na Markovom trgu objavio je poruku na Facebooku nakon napada

ZADNJA IZMJENA: lis 12, 2020
Foto: Josip Regovic/PIXSELL

Napadač koji je jutros malo nakon 8 sati ranio policajca ispred zgrade Vlade, te ubrzo nakon pucnjave počinio samoubojstvo, je 22-godišnji Danijel Bezuk, doznaje Telegram iz izvora u policiji.

Oko podneva se pojavila informacija da je napadač ostavio poruku na Facebooku. “Dosta je bilo prevara i bezonzirnog gazenja ljuckih vrijednosti bez odgovornosti”, napisao je nekoliko minuta nakon napada. Inače, mladić se na svom Facebooku ranije hvalio fotografijom na kojoj drži drvenu pušku.

Dosta je bilo prevara i bezonzirnog gazenja ljuckih vrijednosti bez odgovornosti

Posted by Danijel Bezuk on Sunday, October 11, 2020

Još uvijek nije poznato koji je motiv napada, no u medijima se pojavila špekulacija kako se uopće ne radi o političkim razlozima. Jutarnji piše da se navodno radi o osobnom odnosu između počinitelja i ranjenog policajca, i da je motiv napada ljubomora. No, kako Telegram doznaje, ljubomora je za sada isključena kao mogući motiv napada, jer nije utvrđena nikakva veza između policajca i napadača.

Policija potvrdila da je napadač 22-godišnjak

Policija je ranije objavila kako je napadač 22-godišnjak koji do sada nije bio poznat policijskim dužnosnicima. Dnevnik Nove TV objavio je da je napadač iz Kutine, te da dolazi iz braniteljske obitelji. Svjedok koji je razgovarao s novinarima Indexa kazao je da je napadač bio visok oko 180 cm, odjeven u trenirku s kapuljačom i nije imao masku. Oružje je nosio u desnoj ruci, vjerojatno kalašnjikov.

Ubio se nedugo nakon napada

Nakon što je ispred zgrade Vlade ustrijelio policajca, napadač je ispalio još jedan rafal prema Saboru, tvrde očevici, nakon čega je pobjegao s Markovog trga. Lov je počeo nedugo nakon pucnjave. Policija je pretraživala okolicu mjesta zločina, sve dok oko 9 sati nije objavljeno da je pronađeno tijelo osobe koja odgovara opisu počinitelja.

Tijelo je pronađeno na Jabukovcu, nekoliko minuta trčanja od zgrade Vlade. Sumnja se da je napadač počinio samoubojstvo pucajući si u glavu. Očevidom, koji se provodi na nekoliko lokacija na području grada Zagreba, rukovodi županijski državni odvjetnik iz Zagreba, uz stručnu pomoć Ekipe za očevide Policijske uprave zagrebačke i vještaka Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja “Ivan Vučetić”.

Vedran Vrabec
Telegram autor
2146 članaka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program