Pilot Germanwingsa bilo je ozbiljno fasciniran nestalim letom MH370

Lubitzov iPad pokazuje što je zadnje čitao prije nego je srušio avion

ZADNJA IZMJENA: tra 19, 2015
Foto: Twitter

Nakon niza detalja koji su danima nakon nesreće Germanwingsova zrakoplova A320 koju je skrivio kopilot Andreas Lubitz izlazili na vidjelo, svijet je doznao još jednu, u najmanju ruku, jezivu podudarnost.

Lubitzov iPad odaje kako je tek nekoliko sati prije nego je srušio avion, Lubitz čitao o jednoj drugoj avionskoj nesreći, i to ni manje, ni više, nego o nestalom malezijskom avionu , tzv. letu 370. Ova avionska nesreća dogodila se 8. ožujka 2014. , a pratilo ju je niz nelogičnosti.

Osim nestalog malezijskog aviona, Lubitz se zadnje sate svoga života na svom iPadu informirao i o jednoj drugoj avionskoj nesreći, onoj koja se dogodila u Mozambiku 2013., kada je pilot namjerno srušio avion sa 32 putnika. Odabir Lubitzova štiva sigurno nije slučajan, a vjerojatno je fascinacija istima, Lubitzu u ključnim trenucima davala hrabrost potrebnu da svoj strašan plan sprovede do kraja.

Uspješno je skrivao dugogodišnju tešku depresiju s kojom se borio

Već je prije otkriveno da je danima prije ključnog utorka, 24.3 , kada je srušio avion kojim je upravljao, Lubitz istraživao o liječenju i metodama počinjenja samoubojstva, a tražio je pojmove i o vratima kokpita i njihovim sigurnosnim mehanizmima. Sve se više otkrivaju i teški psihički problemi s kojima se Lubitz godinama borio, već od početka svoje karijere, pa i dalje šokirava činjenica da je njegovoj avionskoj kompaniji takvo što promaklo. Naime, unatoč liječničkom mišljenju kako nije sposoban za letenje, Lubitz je to uspješno sakrivao od svoje kompanije.

No, Lubitz nije izolirani slučaj, obzirom da smo zadnjih godina imali više avionskih nesreća gdje je pilot izvršio suicid te na taj način presudio i sebi, ali što je još gore i ljudima koji su bili tek slučajni putnici.

Tajana Vlašić
Telegram autor
3206 članaka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program