Otkrivena i 12. krivotvorena diploma; gospodin je 17 godina predavao u srednjoj školi

Predavao je u dvije bjelovarske škole, dobio je i nagradu Ponos Hrvatske

ZADNJA IZMJENA: tra 17, 2019

Pronađena je još jedna krivotvorena diploma, već dvanaesta, potvrdio je za Telegram Maro Alavanja, savjetnik za odnose s javnošću ministrice obrazovanja Blaženke Divjak. Diploma je pronađena u Bjelovaru, kod čovjeka koji je istovremeno predavao u dvije škole, Ekonomskoj i birotehničkoj te Medicinskoj školi.

Lažni profesor jučer je dobio izvanredni otkaz u Medicinskoj školi, piše portal Bjelovar.live. Ravnateljica te škole rekla je da je krivotvorena diploma s jednog inozemnog fakulteta. Na pitanje je li bilo razloga za sumnju u čovjekove kompetencije, ravnateljica je odgovorila kako nikada ničim nije odavao da ne zna što radi. Inače, lažni profesor je 2011. godine dobio nagradu ‘Ponos Hrvatske’, koja se dodjeljuje osobama koje su ugrozile sebe kako bi pomogle drugima. Nagradu je dobio zato što je zaštitio učenika kojeg je maltretirala grupa starijih dječaka.

Lažna diploma iz Graza

Na sjednici Ekonomske i birotehničke škole održanoj jučer također je odlučeno da zaposlenik dobije otkaz. Bjelovar.live neslužbeno doznaje da je krivotvorena diploma s jednog fakulteta u Grazu, temeljem koje je lažni profesor 17 godina predavao latinski jezik i povijest s titulom mr.sc. latinskog jezika i povijesti. Bjelovarski DORH je potvrdio da je od medicinske škole zaprimio kaznenu prijavu zbog krivotvorenja isprave, te trenutno provode izvide.

Provjeru dokumenata ministrica Blaženka Divjak naredila je nakon što je njezino ministarstvo početkom godine među svojim zaposlenicima otkrilo osobu s krivotvorenom diplomom Sveučilišta u Zagrebu. Nakon toga, ministarstvo je naredilo da se moraju provjeriti diplome oko 90 tisuća osoba zaposlenih u sustavu obrazovanja i znanosti. Premda je nakon otkrića prve lažne diplome ministrica optimistično izjavljivala kako krivotvorina uopće neće biti, u nešto više od dva mjeseca koliko traju provjere otkriveno je već 12 krivotvorenih diploma.

Vedran Vrabec
Telegram autor
2013 članka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program