Politika & Kriminal

Otkriveno je kako su omče dospjele na stablo u Dubravi. Vezao ih je ugostitelj koji se htio našaliti s lokalnim kockarima

FOTO: Facebook / Dubrava.hr

Želio je na razmišljanje potaknuti mušterije obližnjih kockarnica

Otkriveno je tko je objesio pet konopaca s omčama nalik na one za vješanje na stablo pokraj tržnice u Dubravi. Krivac kaže da se policiji javio sam, te da nije bila riječ o prijetnji, nego o poruci lokalnim kockarima. Konopce je na vezao 71-godišnji Ivan Rubelj, vlasnik pečenjarnice koja se nalazi nedaleko od tržnice i stabla, javlja Jutarnji list.

Rubelj je objasnio kakvu je poruku želio poslati. “To nije bila nikakva politička poruka, niti je usmjerena na ičiji rad odnosno nerad. Već je to šaljiva poruka svim kockarima koji od petka ujutro do nedjelje navečer opsjedaju tržnicu počevši od kladionice, lutrije i casina. Sama sirotinja na socijali i penzioneri. Trebate vidjeti kako se samo oni guraju da se što prije riješe novca”, kazao je ugostitelj.

Šala s kockarima

Rubelj je za Jutarnji ispričao kako je šalu na račun kockara smišljao danima. “Čak sam bio naručio i tablu s natpisom ‘Dom za vješanje’ po onom filmu, ali kako mi nije izrađena, otišao sam i kupio konop”, objasnio je, dodavši kako su mu u vezanju omči i postavljanju konopaca na drvo pomogli prijatelji.

Ugostitelj priznaje kako je u mladosti i sam kockao, no tvrdi da se time više ne bavi. “Ali ja sam novca za kocku imao, no ljudi koji se svakodnevno, a najviše od petka do nedjelje guraju pred ovim tu radnjama za igre na sreću, novca nemaju za život, ali ga nekako negdje pronađu za kocku. Vjerujem da im socijala ode na kocku. I to me ljuti”, kazao je, dodavši na kraju da vjeruje kako će biti oslobođen ako ga psina s omčama odvede pred sud.

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu