Otkriveno tko je Bandiću omogućio da nakon suđenja za aferu Agram potajno zbriše sa suda na sporedna vrata

Iako ministar pravosuđa jutros slučaj nije želio komentirati ipak su se oglasili iz Ministarstva

ZADNJA IZMJENA: sij 23, 2020

Nakon jučerašnjeg ročišta na Županijskom sudu u Zagrebu, na kojem se odvijala rasprava o aferi Agram, okrivljeni zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i vlasnik CIOS-a Petar Pripuz sud su napustili na sporedni izlaz izbjegavši na taj način novinare.

Takav nezapamćen potez pobudio je znatiželju javnosti pa se postavilo pitanje tko je to Bandiću omogućio. Odgovor jučer nije znao ni predsjednik Županijskog suda Ivan Turudić, no on je tada usmjerio prst u pravosudnu policiju.

Krivnja na pravosudnoj policiji

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković jutros također nije novinarima dao tražene odgovore i cijelu situaciju nije želio komentirati. No, nešto kasnije, Ministarstvo je ipak poslalo odgovor odgovor Tportalu i potvrdilo ono na što je sumnjao Turudić.

“Zbog velikog interesa za predmetni postupak na Županijskom sudu u Zagrebu, Služba osiguranja pravosudnih tijela donijela je odluku o provedbi pojačanih sigurnosnih mjera”, kazali su tportalu. Pritom nisu naveli zašto su točno donijeli takvu odluku budući da nakon ročišta ispred suda više nije bilo prosvjednika koji su se ondje nalazili prije početka suđenja.

Ušao na glavna vrata, izašao na sporedna

Pritom treba naglasiti kako je Bandić na suđenje ušao na glavna vrata i prošao pred prosvjednika, koji su mu jasno dali do znanja koliko su nezadovoljni njegovim načinom upravljanja gradom.

Dodajmo ovome da su se svi okrivljenici afere, uključujući Bandića i Pripuza, izjasnili da nisu krivi za optužbe po kojima je Grad bez javnog natječaja dodijelio CIOS-u posao zbrinjavanja otpada.

Zdravka Grund
Telegram autor
1761 članak Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program