Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Otkriveno tko je vozio Neveru 232 km/h, policija demantira da se vozač sam prijavio kako to tvrdi Rimac

Nemam komentara, policija je rekla sve, rekao je vozač u kratkoj izjavi Jutarnjem

Vozač koji je zaradio prijavu zbog prebrze Rimčeve Nevere nije se sam prijavio policiji, kako je to ranije danas na svom Facebook profilu ustvrdio Mate Rimac, neslužbeno doznaju 24sata. Portal piše kako je sporni vozač bio na prezentaciji automobila, odjeven u službenu odjeću tvrtke no da prijava policiji nije bila njegova inicijativa. Štoviše, pišu da je vozača policija sama pronašla, a da je on tijekom operativne istrage priznao prekršaj.

Jutarnji list, pak, neslužbeno doznaje kako je 232 kilometra na sat državnom cestom D-8 na predjelu Ratac kod Dubrovnika Neverom najvjerojatnije upravljao šef prodaje u Rimac Automobilima, Krešo Ćorić. To informaciju zasad nitko nije potvrdio, ali Jutarnji piše kako je Ćorić na svom Instagram profilu, koji je u međuvremenu zaključan, objavio fotografije s istim rukavicama koje se vide na objavljenom videu dok se na snimci u jednom trenutku vidi i njegovo lice.

Ćorić bez komentara

Sam Ćorić informacije nije želio komentirati. “Nemam komentara, policija je rekla sve, a za sve ostalo obratite se kompaniji”, tek je kratko kazao za Jutarnji. Inače, osobu koja je prebrzo vozila Neveru na području gdje je dozvoljena brzina 90 kilometara na sat zakonski očekuje kazna od 5.000 do 15.000 kuna te jednomjesečna zabrana upravljanja vozilima B kategorije.

Podsjetimo, Rimčev novi električni hiperautomobil Nevera u utorak je predstavljen svjetskoj javnosti, a potom se na Redditu pojavila snimka kako juri 230 km/h na Jadranskoj magistrali kod Dubrovnika. Policija je nakon objave snimke reagirala te je istaknula da im nitko nije prijavio testnu vožnju na tom području.