Politika & Kriminal

Otkriveno zašto je Audi u Dubravi izletio s ceste. Vozač je bježao s mjesta nesreće koju je ranije skrivio

Malo prije izlijetanja udario je Mini Coopera

26.04.2021., Zagreb - Prometna nesreca na Aveniji Dubrava gdje je vozac osobnog automobila izgubio kontrolu nad vozilom, udario u nekoliko parkiranih vozila te se prevrnuo na krov. Photo: Matija Habljak/PIXSELL
FOTO: Matija Habljak/PIXSELL

Policijska uprava zagrebačka objavila je detalje o strašnoj prometnoj nesreći do koje je jučer došlo u Dubravi. Prema njihovom priopćenju, vozač Audija je najprije skrivio prometnu nesreću s Mini Cooperom, a bježeći s tog mjesta događaja je izgubio kontrolu nad vozilom i na Aveniji Dubrava udario druga parkirana vozila te se na koncu prevrnuo na krov.

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke javljaju kako provode kriminalističko istraživanje nad 67-godišnjakom, a sumnja se da je počinio kazneno djelo ‘Obijesne vožnje u cestovnom prometu’. Javljaju kako je jučer oko 14:30 sati 67-godišnjak koji je vozio Audi A5 zagrebačkih registarskih oznaka krećući se Maksimirskom cestom u smjeru istoka, na raskrižju sa Štefanovečkom cestom stao iza osobnog Mini Coopera zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 44-godišnjak.

U jednom trenutku, neopreznom vožnjom je krenuo unaprijed, zbog čega je prednjim dijelom svojeg vozila naletio na stražnji dio Mini Coopera. Nakon toga je pokušao pobjeći s mjesta prometne koju je izazvao. Policija javlja kako je nastavio vožnju te iz obijesti ubrzao, krećući se brzinom većom od 50 km/h od dopuštene u naseljenom mjestu.

Gubi kontrolu nad vozilom, udara parkirane automobile

Dolaskom do kućnog broja 32 izgubio je kontrolu nad vozilom zbog čega je sletio desno, na južni nogostup, gdje je prednjom desnom bočnom stranom naletio na Renault Kangoo i Renault Megane, oboje zagrebačkih registarskih oznaka. Policija u priopćenju javlja kako su ta vozila koji su bila nepropisno parkirana na nogostupu s južne strane kolnika ulice Dubrava.

Audi je potom nastavio nekontrolirano kretanje i naletio na BMW, za koji policija kaže da je također bio nepropisno parkiran na južnom nogostupu, a koji je od siline naleta odbačen i koji je naletio na 67-godišnjeg pješaka, što su zabilježile i nadzorne kamere.

Dijelovi vozila su oštetili izlog obližnjeg poduzeća, nakon čega je Audi nastavio nekontrolirano kretanje u istom smjeru i pritom redom naletio na osobne automobile marke Mazda, BMW, Audi A5 i VW Golfa zagrebačkih registarskih oznaka. I oni su, dodaje policija, bili nepropisno parkirani. Nedaleko od tog mjesta, došlo je do prevrtanja Audija i njegovog okretanja na krov te zaustavljanja na tramvajskim tračnicama.

Oduzeli mu automobil

Dijelovi vozila su nakon prevrtanja oštetili poklopac motora VW Golfa i bočni dio Toyote Yaris, a koji su također bili nepropisno parkirani na južnom nogostupu Ulice Dubrava.

Policija dodaje kako je 67-godišnjem pješaku na licu mjesta pružena liječnička pomoć, ali i kako je odbio daljnji bolnički pregled. Osumnjičeni muškarac je prevezen kolima hitne pomoći u KBC Zagreb gdje je pregledan, a njegove ozlijede su kvalificirane kao tjelesne ozlijede s mogućnošću prekvalifikacija.

Osim toga, policija javlja kako je zbog daljnjeg vještačenja i utvrđivanja okolnosti nastanka prometne nesreće, muškarcu koji ju je skrivio privremeno oduzela osobni automobil marke Audi A5. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja kaznena prijava će biti podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu.

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu