Politika & Kriminal

Otvoreni rat u DP-u, imamo audio snimku koju je Peternel poslao članovima: 'Ovo je divljanje gospođe Vučemilović'

U kratkom razgovoru, Peternel je Telegramu potvrdio autentičnost snimke i dodao kako je "sumanuto to što se događa"

Uzavrela situacija u Domovinskom pokretu, nakon ostavke stranačkog šefa Miroslava Škore, nastavlja se razvijati i tijekom vikenda. Ranije danas v.d. glavnog tajnika Domovinskog pokreta Daniel Spajić poslao je priopćenje medijima u kojemu tvrdi da je Škorina sestra, Vesna Vučemilović, jučer medijima odaslala lažno priopćenje koje su navodno potpisali članovi Predsjedništva DP-a, tražeći žurnu sjednicu Predsjedništva stranke.

Spajić je ustvrdio kako niti jedna osoba koju je Vučemilović jučer navela, to priopćenje nije potpisala. O istome danas govori i Igor Peternel, član Predsjedništva DP-a, u audio poruci koju je poslao u jednu stranačku grupu, a u čijem je posjedu Telegram. Peternel nam je u telefonskom razgovoru potvrdio autentičnost tog audio zapisa.

‘Imamo iracionalno divljanje gospođe Vučemilović’

“Gospodo, ne događa se apsolutno ništa. Mi imamo ostavku predsjednika kao što već znate, i imamo jasan Statut koji će to sve riješiti, imamo vrlo dobar klub zastupnika koji se pokazao u Saboru da je uvijek na visini zadatka i imamo trenutno, nažalost, posve iracionalno divljanje gospođe Vučemilović”, govori Peternel u snimci.

Zatim nastavlja kako “iracionalno divljanje” Vesne Vučemilović “u jednu ruku možemo shvatiti kao emocionalne istupe, a u drugu ruku moramo ipak shvatiti da postoje granice da se ne može nikome prijetiti, da se ne može bez dozvole supotpisnika slati išta u medije, da je to vrlo ozbiljna pogreška”. Peternel potom eskplicitno govori da nikad dosad u životu nije doživio da njegovo ime izađe u medijima na nekom dopisu, a da za to nije dao niti potpis niti privolu.

Tvrdi da sukoba uopće nema

“Znači, nitko nije dao, nijedan od potpisnika nije dao privolu, dakle mi imamo situaciju da svi mi gledamo, a gospođa Vučemilović trenutno divlja. Divlja oko ničega”, govori Peternel. Potom pojašnjava da će Vučemilović idućega tjedna na Predsjedništvu “moći izraziti sve što joj je na duši”. Kaže i kako sukoba u DP-u zapravo nema. “Jer gospođa Vučemilović ratuje sa svima nama, a mi ne želimo ratovati s njom”, kaže Peternel.

U još jednoj poruci koju je poslao članovima, govori kako su se svi uključili u Domovinski pokret na temelju nekih ideja. “Političke ideje, ideje alternative političkoj vlasti u Republici Hrvatskoj i dalje su potrebne, potrebnije no ikad”, govori pa nastavlja kako te ideje nisu zamrle i da u DP-u nema nikakvih sukoba oko politike i političkih ideja. “Imamo samo jedno vrlo nezgodno medijsko divljanje”, kaže Peternel članovima.

Peternel za Telegram: Sumanuto je to što se događa

Govori kako DP to mora prevladati i ići dalje. “Mora nas to sve još više ujediniti i moramo ići dalje u nove pobjede i raditi marljivo da na idućim izborima još bolje rezultate postignemo”, zaključuje. U telefonskom razgovoru s Telegramom, u kojem nam je potvrdio autentičnost snimke, Peternel je ponovio da se u DP-u nitko s nikim ne sukobljava, već da “Vesna Vučemilović medijski divlja”.

“Radi kaos koji ja ne razumijem. Došao je poziv na Predsjedništvo, na što je ona poslala to svoje priopćenje. Sumanuto je to što se događa, u svojih 49 godina nisam se našao u ovakvoj situaciji”, rekao je Peternel kratko za Telegram.

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu