Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Politika & Kriminal Otvorili smo i sezonu mlaćenja turista: U Splitu je noćas napadnut mladi par iz Srbije

Nešto ranije te noći na istoj plaži potukli su se Francuz i Hrvat

29.08.2017., Split - Na plazi Trstenik jutros je na obalu izletio gliser nakon sto je osoba koja je upravljala plovilom izgubila kontrolu. U nezgodi nije bilo ozlijedjenih. 
Photo: Miranda Cikotic/PIXSELL
FOTO: Miranda Cikotic/PIXSELL/Ilustracija

Splitsko-dalmatinska policija objavila je kako je sinoć pola sata iza ponoći dobila dojavu o narušavanju javnog reda i mira na području plaže Ovčice. Nekoliko nepoznatih osoba fizički je napalo dvoje stranih državljana, iz Srbije, 25-godišnjeg muškarca i 26-godišnju ženu. Policija je izašla na teren, gdje su pronašli ozlijeđene osobe.

Glasnogovornica splitske policije za Telegram je naglasila kako je napadnuti 25-godišnjak odbio liječničku pomoć. “Imao je vidljive modrice i ogrebotine na licu i tijelu, pa su policijski službenici ponudili da ga otprate do bolnice. Muškarac je to odbio, inzistirajući da mu ne treba medicinska pomoć”, kazala je glasnogovornica, dodavši da policija intenzivno traga za napadačima.

Na istoj plaži, dan ranije, 40 minuta iza ponoći dogodio se još jedan fizički sukob. Potukli su se 23-godišnji Francuz i 23-godišnji hrvatski državljanin, a Francuz je Hrvata, piše Slobodna Dalmacija, udario bocom o glavu. Policija pak navodi kako je nakon liječničke obrade utvrđeno kako su obojica zadobili tek lakše tjelesne ozlijede. I za taj slučaj je pokrenuto kriminalističko istraživanje.

Ovoga tjedna napadnuti su i Rus i Ukrajinac

U Splitu se u utorak dogodio još jedan fizički sukob, no ovaj puta s Rusom i Ukrajincem. Kako doznaje Slobodna Dalmacija, huligani su u centru grada napali košarkaše, budući da su im zasmetali dresovi ruske reprezentacije. Policija je otkrila i kazneno prijavila maloljetnika zbog kaznenog djela izazivanja nereda iz mržnje, za što je predviđena kazna od šest mjeseci do pet godina zatvora.

Policija sumnja kako je napad bio organiziran, a dogodio se u Marmontovoj ulici u Splitu, nakon što su 39-godišnji Ukrajinac i 25-godišnji Rus napustili Strossmayerov park. Ukrajinac je zadobio lakše tjelesne ozlijede, a Rus nije ozlijeđen. Prema pisanju Slobodne, maloljetnik je već prije prijavljen i poznat je po problematičnom ponašanju. Ranije je imao i problema sa zakonom.

Pišu kako je maloljetnik s još nekolicinom drugih u Đardinu gdje se održavao Split Spring festival primijetio dvojicu stranaca i još jednog državljanina Srbije koji je bio s njima u društvu. Navodno su svi imali iste dresove, jer su jer su članovi ruske reprezentacije koja sudjeluje na međunarodnom pripremnom turniru ulične košarke, odnosno, tri na tri. Huliganima je bilo problematično što su imali te dresove, pa su im se obratili na engleskom jeziku, počeli ih vrijeđati i pozivati na fizički sukob.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više