Ovaj HDZ-ovac pompozno je izbačen iz stranke zbog obiteljskog nasilja. Sad je počasni gost na stranačkom skupu

Malo se pritajio dok se prašina nije slegla, a sada se priča da se vraća na poziciju i u stranku

ZADNJA IZMJENA: srp 2, 2019

Požeški HDZ-ovci prošle su subote, uz iće, piće i kako to već priliči – tamburaše – imali ugodno druženje koje je trebalo motivirati članstvo u ne baš ružičastim danima te stranke. U tome, naravno, nema ništa neobično, čine to povremeno i druge stranke, no na skupu najviđenijih požeških HDZ-ovaca, uz Darka Puljašića, predsjednika gradskog odbora, ujedno i gradonačelnika Požege, te predsjednika županijskog odbora HDZ-a, dr. Željka Glavića, pojavio se i Igor Krizmanić, donedavni potpredsjednik Gradskog vijeća Požege, te član gradskog i županijskog odbora HDZ-a.

Igor Krizmanić brisan je iz stranke 19. ožujka ove godine nakon što ga je vlastita kći teško optužila za obiteljsko nasilje. Kad je ta ružna priča došla do javnosti, predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Požeško-slavonske županije, dr. Glavić rekao je za Telegram: ”Najviše bih volio i nastojat ću ga nagovoriti da se sam makne. Ako to ne učini, pokrenut ćemo postupak isključenja iz stranke, a on neka svoje privatne probleme rješava sam”.

Povukao se, ali samo formalno

Krizmanić se istoga dana sam povukao, no čini se, tek formalno da bi se stišala afera o obiteljskom nasilju za što ga je optužila njegova kćer. Nekoliko dana iza toga oglasio se i Krizmanićev sin koji je potvrdio navode svoje sestre i također progovorio o brutalnom očevom nasilništvu dok su živjeli u istoj obitelji. Krizmanić je pak sve demantirao i najavio kako će pravnim putem dokazati svoju nevinost.

No, iako je 19. ožujka brisan iz HDZ-a, a dan kasnije izašao iz gradskog vijeća Požege, Igor Krizmanić i dalje se ponašao po onoj: ”Možete me izbaciti iz HDZ-a, ali HDZ ne možete izbaciti iz mene”. Samo nekoliko dana kasnije, 23. ožujka, kao već bivši HDZ-ovac i bivši gradski vijećnik, slikao se u počasnom, prvom redu Gradskog kazališta Požega, na koncertu Big Benda, a ta je fotografija osvanula na službenoj web stranici Grada Požege.

Sada se priča ponovila. Krizmanić se opet pojavio na stranačkom skupu i to rame uz rame, na počasnom mjestu, s predsjednikom Gradskog odbora HDZ-a i gradonačelnikom Požege, Darkom Puljašićem. Na fotografiji objavljenoj na lokalnom portalu Slavonski.hr, Krizmanić je tik do Puljašića (drugi i treći s desne na lijevo), u društvu još nekoliko raspoloženih požeških HDZ-ovaca.

Glavni lokalni HDZ-ovci u dobrom raspoloženju. Krizmanić je zaokružen, gradonačelnik je kraj njega (u ružičastoj košulji) Slavonski.hr

‘Ne lažemo nikoga’

Govoreći na druženju požeških HDZ-ovaca, Puljašić, kome očito ne smeta pojavljivanje u društvu osobe koju su vlastita djeca optužila za teško obiteljsko nasilje (zbog čega je i brisan iz članstva HDZ-a), među ostalim je govorio i o laganju. Prema portalu Slavonski.hr, rekao je:

”U gradu Požegi zahvaljujući vama, imamo mogućnost samostalnog upravljanja. Prvi put HDZ sam upravlja Gradskim vijećem, smatramo kako se u ovih zadnjih šest godina vidi veliki napredak. Vidi se da puno ulažemo i ono što je najvažnije – ne lažemo nikoga! Nije kod mene česta riječ ‘Da’. Često je ‘Ne’, ali kada je ‘Da’ onda je to do kraja. Nema više laganja naših članova, nema pričanja priča i obećanja koja ne možemo ispuniti”.

Krizmanić se vraća u Gradsko vijeće?

Na Telegramov upit kako se bivši član HDZ-a, optužen za obiteljsko nasilje, pojavio na druženju te stranke, Darko Puljašić, predsjednik Gradskog odbora HDZ-a, odgovorio je: ”Skup je bio organiziran za članove i simpatizere, te su svi pozvani putem temeljnih organizacija”.

No, dr. Željko Glavić, predsjednik Županijskog odbora HDZ-a, na isto pitanje odgovorio je drugačije: ”Ne znam kako je došao [Igor Krizmanić], vjerojatno u dogovoru s predsjednikom gradskog odbora [HDZ-a], jer to je bilo druženje članova s područja grada Požege u organizaciji gradskog obora kojem je predsjednik gospodin Puljašić. Ja sam bio samo gost”.

No, u Požegi se naveliko priča kako se Igor Krizmanić uskoro vraća u Gradsko vijeće Požege, ali i u stranku. Njegovo pojavljivanje na druženju tamošnjih HDZ-ovaca prošle subote i slikanje uz predsjednika gradskog odbora HDZ-a, Puljašića, čini se kao dobar uvod u veliki povratak.

Drago Hedl
Istraživački novinar
494 članka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program