Politika & Kriminal

Ovaj ingeniozan tip zaštitio je ‘Za dom spremni’ i sad šalje račun svima koji ga koriste bez njegovog dopuštenja

Korištenje ustaškog pozdrava pokušava naplatiti 100.000 kuna, uz napomenu da je rok plaćanja 30 dana

FOTO: Davor Puklavec/PIXSELL

Peđa Grbin maloprije je na Twitteru objavio račun koji je dobio nakon nedavnog gostovanja na N1 televiziji. Na računu piše kako ga je izdao dr. sc. Tomislav Dragun “magistar znanosti monetarno-kreditnih problema, ovlašteni financijski revizor, nezavisni autor i nakladnik”.

Uglavnom, taj čovjek od Peđe Grbina sad potražuje 100.000 kuna jer je “bez dopuštenja više puta koristio izraz za Dom spremni”, a kako piše dalje Tomislav Dragun, on je “od 7. svibnja 2020. vlasništvo Hrvatskog uljudbenog pokreta”. Time je Peđa Grbin, stoji također uz račun, Dragunu kao opunomoćeniku nanio “poslovnu, publicističku i domoljubnu štetu”. Saborski zastupnik dobio je rok za plaćanje 30 dana.

‘Bjegunac nije u zatvoru nego tuži državu’

Čovjek inače non stop nekoga tuži, najčešće za milijunske iznose. Recimo, od Jadranke Kosor, Dražena Bošnjakovića i Vesne Pusić svojedobno je potraživao 17,5 milijuna kuna, a mediji su prije desetak godina o njemu objavljivali naslove: “Bjegunac od pravde tuži državu i traži naknadu od 15 milijuna kuna”.

Nakon što je pravomoćno osuđen na četiri godine zatvora zbog kaznenih djela iz područja gospodarskog poslovanja, pobjegao je u Sloveniju i onda tužio državnog odvjetnika i suce koji su ga osudili.

Nastavite čitati