Ovako bivša šefica udruge B.a.B.e odgovara Milanoviću: ‘Plakat ćemo za Grabar-Kitarović, ona nas je bar uveseljavala’

Za razliku od bivše predsjednice, tvrdi Sarnavka, Milanovićeve izjave nisu ni malo vesele

ZADNJA IZMJENA: lis 1, 2020
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Dugogodišnja aktivistkinja za ljudska prava, članica udruge Solidarna, ali i nekadašnja predsjednica udruge B.a.B.e Sanja Sarnavka komentirala je najnoviji istup predsjednika Zorana Milanovića, pri čemu je njegovu komunikaciju označila kao “destruktivnu za Hrvatsku”, piše N1.

Milanović je danas u Omišu napao one koji su jučer branili saborske zastupnice Daliju Orešković i Marijanu Puljak nakon njegovog seksističkog istupa. Predsjednik je danas kazao da za B.a.B.e ima samo jednu poruku. “Moja poruka gospođama iz udruge B.a.B.e je mijenjajte ime i osobu koja već deset godina galami u vaše ime. Ne čini vam dobro”, kazao je predsjednik.

Potom je svojom izjavom omalovažio i rad pravobraniteljice za ravnopravnost spolova. Naime, kazao je kako se ne može ni sjetiti njenog imena, što puno govori o njenom radu.

Predsjednik koji nije uzor

Sarnavka je podsjetila kako je Milanović na trošku poreznih obveznika “cijeli svoj životni vijek”, te je također rekla da bi svojom komunikacijom trebao biti uzor građanima.

“On naprosto nije u stanju argumentirano razgovarati i ide uvijek na osobno i vrijeđa ljude, ali stvarno ispod pojasa. I to ne bi bilo u redu ni da je građanin RH, a ne predsjednik koji bi trebao unositi stabilnost, ne biti nasilan i pokazivati svojim primjerom kako se vodi suvisla, zrela komunikacija u društvu. Ovo što radi je vrlo loše i destruktivno za Hrvatsku”, smatra Sarnavka.

Suze za Grabar Kitarović

Potom se osvrnula na nedavnu Milanovićevu izjavu po kojoj će građani još plakati za Ivanom Pernarom i njegovim istupima u Saboru, uspoređujući ga na taj način s Orešković i Puljak. “Ako je on rekao da ćemo mi plakati za Pernarom, ja ću reći da ćemo na koncu plakati za Grabar-Kitarović jer nas je ona barem uveseljavala. A ovo nije veselo”, zaključuje Sarnavka.

Iz Udruge B.a.B.e danas više nisu željeli komentirati predsjednikove izjave. “Udruga B.a.B.e. reagirala je na jučerašnju izjavu predsjednika kako bi ukazala na odgovornost svih koji istupaju u javnom prostoru, a kako bismo i same poslužile kao primjer toga, odlučile smo ne komentirati poruke koje su iskomunicirane na tako neargumentiran i nekonstruktivan način.”, naveli su iz Udruge danas.

Zdravka Grund
Telegram autor
1872 članka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program