Politika & Kriminal

Navijači fotkama odgovaraju šefu Civilne zaštite koji ih je napao da po pogođenom području piju i tuku se

Šef civilne zaštite kazao je da su navijači 'glavinjali, pili i tukli se po terenu'

FOTO: Thomas Bauer / Facebook

S Banije je stigao odgovor Damiru Trutu, šefu Civilne zaštite koji je jučer umanjivao doprinos navijačkih skupina u pružanju pomoći potresom razorenim područjima. Trut je kazao kako su navijači trebali pričekati nekoliko dana, nakon čega ih je prilično grubo napao:

„Zakrčili su nam sve i nisu službe mogle prolaziti. Onda smo imali sad nekoliko dana ljude koji su tu glavinjali, pili i tukli se po terenu. Morali smo se baviti njima umjesto stradalima“, kazao je.

‘Sanirano je 6 ili 7 kuća’

Naravno, Trutove kritike navijači nisu dobro primili, a ubrzo mu je stigao i odgovor. Istaknuti pripadnik Bad Blue Boysa Thomas Bauer odgovorio je Trutu fotografijama na kojima se vidi kako navijači popravljaju kuće i krovišta po selima u okolici Petrinje.

„Za sada sanirano 6, 7 kuća u Dužicama, Brestu i Petrinji. Donirani generatori, najloni, razna roba… Idemo dalje. Naravno, putem se mlatimo, ločemo i silujemo. Trut zna“, dodao je Bauer svoj komentar.

Za sad sanirano 6, 7 kuća u Dužicama, Brestu i Petrinji. Donirani generatori, najloni, razna roba… Idemo dalje. Naravno, putem se mlatimo, ločemo i silujemo. Trut zna.

Posted by Thomas Bauer on Saturday, January 2, 2021

Pomažu na sve strane

O tome koliko su im navijači pomogli danas su za 24 sata govorili i članovi jedne obitelji iz Petrinje. Mladić po imenu Karlo Šimić ispričao je što se dogodilo: „Zakrpavao sam krov i nakon što sam se krenuo spustiti pukle su mi ljestve. Pao sam na kamenje na leđa. Zvao sam ‘Upomoć’, jako sam se prepao, izbilo mi je zrak. Tu su srećom bili dečki, bar deset ih je odmah doletjelo, odmah su me zbrinuli, provjerili je li sve OK. Zvali su Hitnu koja je isto brzo došla, odveli su me potom u bolnicu u Petrinju, a onda u Zagreb“, ispričao je Karlo za 24 sata.

Bad Blue Boysima javno je zahvalila i Karlova mama. „Dečki su čistili ulicu s vojskom, s policijom, čistili su porušenu zgradu, nisu marili za svoju sigurnost. Mogu samo reći svim Boysima: ‘Svaka vam čast’. Zadužili su me do kraja života. Odmah su doletjeli pomoći mom sinu i sve su napravili da mu bude dobro“, kazala je Alma Šimić za 24 sata.

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu