Ovako Plenković govori o vodećem hrvatskom infektologu: ‘Stručnjaci malo jačeg kalibra od ovih koje vi spominjete’

Bernardić se pozvao na istup dr. Kutleše, ali Plenković ga ne smatra dovoljno uglednim stručnjakom

ZADNJA IZMJENA: lip 29, 2020

U 20 sati počelo je sučeljavanje šefa HDZ-a Andreja Plenkovića i šefa SDP-a Davora Bernardića. Prva tema koju je otvorila voditeljica Damira Gregorat bila je epidemija koronavirusa. Nakon što su se malo porječkali oko testiranja i samoizoacije, Bernardić je spomenuo istup vodećeg hrvatskog infektologa Marka Kutleše, šefa Intenzivne u zagrebačkoj Zaraznoj bolnici.

Kutleša je proteklog vikenda komentirao poteze Stožera i rekao kako smo u Hrvatskoj imali dobru situaciju, ali da smo zbog politike sve profućkali.

Plenkoviću Kutleša valjda nije dovoljno ugledan

Stožer je, smatra Kutleša, na početku radio odličan posao, no kada su stvar stavili pod kontrolu, počelo se popuštati i na bolesti skupljati političke poene te situaciju koristiti za PR. Na Kutlešin istup danas je ukazao i Bernardić.

“U lockdown se išlo nakon izbora u HDZ-u, Istra je išla tjedan dana prije. Tada ste ugrozili zdravlje građana, a sad radite isto. I Kutleša iz Klinike Fran Mihaljević rekao je da su mjere otpuštene zbog izbora”, rekao je Bernardić.

No, Plenković evidentno ne misli da je dr. Kutleša dovoljno bitan stručnjak. Nakon Bernardićeva istupa rekao je, citiramo, ovako: “Stručnjaci malo jačeg kalibra od ovih koje vi spominjete, svi ugledni stručnjaci, znanstvenici procjenjuju da ovakve respiratorne, zarazne bolesti imaju najniži intenzitet tijekom ljetnih mjeseci. Svi upućuju na drugi val na jesen. Moja je želja da na jesen imamo formiranu Vladu”, rekao je Plenković.

Više s weba
Ostanite uz telegramov program