Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Politika & Kriminal Ovako se sramotni HRT oprostio od Bage: vijest o smrti stavili na kraj dnevnika, nakon prognoze

Za urednike javne televizije važniji je bio i izvještaj s uličnog festivala Cest is the Best

Iznenadna smrt jednog od najvećih hrvatskih novinara, Mislava Bage, vijest je dana. No HRT, javna televizija na kojoj je proveo 15 godina, od njega se oprostila na prilično nevjerojatan način. Čak i za HRT. Aktualno uredništvo Dnevnika u podne odlučilo je, naime, o njegovoj smrti izvijestiti na samom kraju emisije.

Valja napomenuti kako je podnevni Dnevnik otvoren temom o održanoj sjednici Vlade, a prije vijesti o odlasku jednog od najistaknutijih hrvatskih novinara smjestio se primjerice i izvještaj o uličnom festivalu Cest is the Best, kao i vremenska prognoza. Tek nakon toga, voditelj je izgovorio: “Tužna vijest na kraju Dnevnika…”

Poimanje novinarstva

Mislav Bago karijeru je započeo upravo na HRT-u i tamo se izgradio u jednog od najvećih hrvatskih novinara. U prosincu 2008. najavio je da odlazi, nakon što je postalo evidentno da je dugo nezadovoljan uvjetima rada.

“Na Hrvatskoj televiziji sam već petnaest godina, a posljednjih godinu dana moje poimanje novinarstva se poprilično razlikuje od poimanja novinarstva mojih urednika, pa sam odlučio otići”, kazao je tada.

Nekoliko mjeseci ranije odbio je nastaviti raditi emisiju Otvoreno. “Bilo je ovo sve od mene, što se Otvorenog tiče. Sutra je s vama moja kolegica Dijana Čuljak-Šelebaj. Zbogom!”, kazao je kratko u programu uživo. No pisalo se kako je uoči odlaska iz emisije održao oštar govor pred tadašnjim programskim vodstvom HRT-a, koji je Otvoreno prebacilo u “skandalozni, gotovo pornografski termin”. Uskoro je prešao na Novu TV i tamo nastavio graditi svoju iznimno uspješnu karijeru.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više